Konteynerde hizmet veriyorlar

KURUMLAR ÇADIRA

VAN 18.09.2013 10:40:01 0
Konteynerde hizmet veriyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
 
 
 
 
Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen halen çok sayıda kamu kurumu konteyner, çadır ve prefabriklerde hizmet veriyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cengiz Adıgüzel, kamu kurumları için Edremit'te yer tahsis edildiğini, ancak ihalede yaşanan sıkıntı nedeniyle henüz çalışmaların start almadığını söyledi.
 
Haber: Adil HARMANCI

Van´da 2011 yılında Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen, biri 7.2, diğeri de 5.6 şiddetinde olan depremler nedeniyle M ve F Tipi cezaevleri dahil olmak üzere tüm kamu kurumları hasar gördü. 

Mahkemeler uzun süre takviye bina yapılan M Tipi cezaevinin sağlam kalan bölümlerinde hizmet verirken, Nüfus Müdürlüğü de halen daha önce DGM olarak kullanılan binada geçici olarak hizmet vermeye çalışıyor. Nüfus Müdürlüğü´nün bitişiği olan eski adliye ve valilik binasında da onarım çalışmaları yürütülüyor.

DSİ, Defterdarlık ve Tarım İl Müdürlüğü bina kiralarken, Orman Su Müdürlüğü kendilerine ait bir lojmanı onararak burada hizmet veriyor. Karayolları ve Bayındırlık da prefabriklerde kalıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de çadır, konteyner ve prefabriklerde hizmet veriyor.
"BİZ DE GEÇİCİ
YERLERDE KALIYORUZ"
Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cengiz Adıgüzel, kendilerinin de depremde hasar gören hizmet binası dışında çalışma yürüttüklerini belirterek, "Biz de çadır, konteynerlerde ve bir tane prefabrikte hizmet veriyoruz. İdareciler konteynerlerde, ara elemanlar çadırda, teknik personel de iki katlı prefabrikte kalıyor" dedi.

4 İHALE İPTAL EDİLDİ
Kamu kurumları için Edremit´te yer tahsis edildiğini ancak şimdiye kadar yapılan ihalelerde sıkıntı yaşandığını belirten Adıgüzel, şöyle dedi:

"Edremit´te Fen Lisesi ile MİT binası arasında kalan bölge kamu kurumları için düşünülüyor. Bizim için üç kez ihale yapıldı, iptal edildi.

Dördüncü kez de iptal oldu. İhaleler, ´keşif özeti üzerinden teklif verildiği´ gerekçesiyle iptal oldu. O nedenle yeniden ihale yapılacak.

Edremit ilçesinin tercih edilmesindeki amaç da, şehrin canlanması ve TOKİ´lerdeki boşluk oranıdır. İhale odaklı olmayan kamu kurumları Edremit´te tahsis edilen bu alanda, her kurumun büyüklüğüne göre yer tahsis edilecek ve binası yapılacak, ihale odaklı kurumlar da merkezde kalacak."

VATANDAŞ ZORLUK YAŞAYACAK
Günde en az bin kişinin kendi kurumlarına başvurduğunu örnek veren Adıgüzel, Edremit´in ulaşım konusunda sorun teşkil edeceğine dikkat çekti. Gönüllerinde eski binalarının yeniden hizmete hazır hale getirilmesi olduğunu, bunu bakanlığa da sunacaklarını ifade eden Adıgüzel, "Hizmet ağırlıklı kamu kurumlarının merkezde kalması vatandaş açısından da önemlidir. Edremit uzak düşeceği için sıkıntı olur. Şimdi valilik binası onarılıyor, oraya da geçebiliriz" diye konuştu.

KAMUYA TEK MEKAN
Kamu kurumlarının merkeze yakın bir bölgede bir arada olacak şekilde yerleşmelerinin daha mantıklı olacağını düşündüğünü de ifade eden Adıgüzel, "Mesela DSİ karşısındaki boş arazide bu yapılabilir, ya da başka bir uygun mekanda, etkinlik alanları, dinlenme yerleri, her eksiği giderilmiş bir ortamda halka daha yakın ve daha iyi hizmet verilir. Herkes gideceği kurumu aynı yerde bulur" diye kaydetti.