Konaklama sektöründe yoğun hafta

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, “İranlı turistler, İmam Ali’nin doğum günü nedeniyle resmi tatillerinin olmasından dolayı buldukları fırsatla birkez daha Van’a geldiler. İranlı tur

VAN 16.02.2022 10:56:45 0
Konaklama sektöründe yoğun hafta
Tarih: 01.01.0001 00:00

Buldukları her fırsatta, tatil günlerinde Van'a gelmeyi tercih eden İranlı turistler, bir kez daha Van'a ilgi gösterdi. İran'da tatil günleri olduğu için yurt dışına çıkmayı tercih eden İranlı turistlerin önemli bir kısmı Van'a geldi. Otellerde yoğunluk oluşturan İranlı turistler, konaklama sektörünü canlandırdı. 
Pandemiden dolayı turizmde sıkıntılı bir yılı geriden bırakan Van'da, sektör temsilcileri 2022 yılından umutlu. Özellikle İranlı turistlerin yeniden Van'a gelmeye başlaması ve zaman zaman da yoğunluk oluşturmaları, hem sektör temsilcilerini hem de esnafları sevindiriyor.
Ekonomik anlamda sıkıntılı günlerin yaşandığı bu sıralarda İranlı turistlerin Van'ı tercih etmelerinin çok daha anlam kazandığını belirten turizm sektörü temsilcileri, İran'da tatil olduğu zamanlarda kente gösterilen ilgiden memnun kalıyor. Sektör temsilcileri, 2022 yılında İran'dan Van'a çok sayıda turist beklentisinin olduğunu da söylüyor.
Bu beklentiler çerçevesinde İran'dan 2 gündür yine çok sayıda turistin Van'a geldiği belirtiliyor. Daha önce gerçekleştirilen rezervasyonlar çerçevesinde iki gündür İran'dan Van'a yoğun bir turist girişi olduğu belirtilirken, konaklama sektöründe de yoğunluk yaşandığı ifade ediliyor.
Söz konusu yoğunluğun, Cuma gününe kadar devam edeceği belirtiliyor.

 “AYLAR ÖNCESİNDEN REZERVASYON YAPILMIŞTI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, “Geçmiş yıllara baktığımızda sevgililer günü çok yoğun geçerdi ve bu tüm sektörlerde böyleydi ama bu sene ekonomik krizden dolayı biraz sönük geçti. Tabi bunu yerli turist açısından söylüyorum. Genel anlamda 14 Şubat’a özel, otelcilik sektöründe her hangi bir program olmadı. Birkaç otelde program düzenlendi ama genel anlamda yaygın bir program gerçekleşmedi. Bu sene yerli turist girişi olmadı gibi ama İranlı turistler hem 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle hem de, İmam Ali’nin doğum günü olması nedeniyle tatillerini geçirmek üzere Van’a geldiler. 14 Şubat'ta girişleri oldu İranlıların, dün de devam etti. İma Ali’nin doğum günü münasebetiyle İran'da resmi tatil söz konusu. Ve bu tatili değerlendirmek isteyen çok sayıda İranlı turist Van'a giriş yaptı. İran'dan gelen misafirlerimiz Cuma gününe kadar kalacaklar, ardından çıkışları olacak. Konaklama sektöründe bu hafta yoğunluk var. Hem 14 Şubat Segililer günü olması hem de İran’da tatil olması nedeniyle aylar öncesinden rezervasyon yapılmıştı zaten. Bu kapsamda otellerin doluluk oranı Cuma gününe kadar devam edecek. Bu yoğunluk da elbette konaklama sektörüne olumlu yansıyacak” diye konuştu.
Özel Haber: Mehmet Selim KURT