Konaklama sektör temsilcileri bir araya geldi

KAYIT DIŞI KONAKLAMA

VAN 11.08.2017 19:40:11 0
Konaklama sektör temsilcileri bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İranlı turistlerin yoğunlukla tercih ettiği kentlerden biri olan Van'da turizmciler de bir dizi arayış içine girdi. Turistlerin özellikle konaklama konusunda sorun yaşamaması ve yaşanan sıkıntıların bertaraf edilmesi adına biraraya gelen konaklama sektör temsilcileri, yapılabilecek bir dizi çalışma için ön görüşmelerde bulundu. Konaklama Sektör Temsilcileri önceki gün Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Moderatörlüğünü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç’ın yaptığı 3 saati aşkın süren toplantıda otelcilerin yaşamış olduğu sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında yapılacak girişimler değerlendirildi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç konaklama sektörünün yaşamış olduğu sorunları üç başlık (Ulaşım-Tanıtım-Kayıt Dışı Konaklama) altında toplayarak turizm sektörünün yarattığı istihdam ve kentin tanıtımı noktasında üstlendiği misyonun tartışılmaz olduğunu belirterek, son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların bu sektörü de etkilediğini ancak oda olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

KAYIT DIŞI KONAKLAMA
Konaklama sektör temsilcileri Van ili genelinde yaklaşık 33 adet günlük konaklama alanının (rezidance, apart) kayıt dışı olarak hizmet verdiğini dile getirerek, bunun sonucunda güvenlik sorunu başta olmak üzere, resmi çerçevede vergisini veren otel işletmelerinde ciddi şekilde maddi kayıplar meydana geldiğini kaydettiler. Çözüm olarak Turizm Polisi ve Turizm Zabıtası uygulaması ile bu sorunların üstesinden gelineceği ifade edilerek, Vlilik Makamı başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

 

ULAŞIM
Kapıköy-Van arası hizmet veren birçok minibüsçünün şehir merkezinde konaklama alanları kiraladıkları, İranlı turistleri burada ağırladıkları ifade edilerek, bir an önce minibüs kooperatifleri ve belediye yetkilileri ile bir araya gelerek konunun gündeme alınması dile getirildi.

 

TANITIM
Son olarak Van ilinin tanıtımı ile ilgili görüş beyan eden turizmciler; kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceğini tartıştılar. İlk olarak Valilik desteği ile her ay bir konser düzenlenmesi, ortaklaşa planlama yapılarak tur programların hazırlanması, kongre ve seminerlerin yaygınlaştırılması ve İranlı turistlere özel fiyat politikası uygulanması gerektiği dile getirildi.
Toplantı sonucunda Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer İnanç ve Murat Beyaz, Turizm Meslek Komite Başkanı Harun Türkoğlu, Konaklama Sektör Temsilcileri Reşat Yeşilağaç, Kenan Elik, Mehmet Tamince ,Erkan Saginç ve Hilton Otelinden belirlenecek bir yönetici ile Saray, İpekyolu ve Büyükşehir Belediyeleri ve Van Valiliği ile görüşmelerde bulunmak üzere bir heyet oluşturuldu. Son olarak Van TSO öncülüğünde konaklama sektörü temsilcilerinin bir dernek çatısı altında hareket etmelerinin elzem olduğu da ifade edildi.
Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer İnanç, Murat Beyaz, Ekrem Baytar, Turizm Meslek Komite Başkanı Harun Türkoğlu, Ajans Asya Fuarcılık adına Süleyman Güler ile Resmina, Nisa, Doubletree Hilton, Milano, Tahran, Sardur, İlvan, Tebriz, Elite World, Dimet Park, Royal Berk, Grand, Avalon Altes, Tekin, Kent ve Kervan oteli temsilcileri katılım sağladılar. / Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: