Kobanê'ye silah gönderdik

Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani, Kobanê'ye silah gönderdiklerini, ancak coğrafi koşullar dolayısıyla peşmergenin Kobani'ye gönderilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

VAN 13.10.2014 00:14:56 0
Kobanê
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Kobaniye’ye silah gönderdik. Ancak Peşmerge Güçleri’ni göndermemiz imkansız” dedi.

Süleymaniye’de bugün yapılan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenlendi.

Ortak basın toplantısında, KDP Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bextiyar konuştu.

IŞİD kuşatmasındaki Rojava’nın Kobani bölgesi konusunda duyarsız kalmadıklarını  belirten Barzani, silah ve mühimmat gönderdiklerini açıkladı.

Başbakan Barzani, coğrafi şartlardan dolayı Kobani’ye Peşmerge Güçleri’ni göndermelerinin ise, imkansız olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani ayrıca, Kobani’de IŞİD’e yapılan hava saldırılarının da, ABD öncülüğündeki koalisyon ile Kürdistan Bölgesi yönetiminin koordinasyonuyla gerçekleştiğini açıkladı.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, Kobani konusuyla bizzat ilgilendiğini ve sürekli girişimlerde bulunduğunu aktardı.

Öte yandan Barzani ve Bextiyar, KDP ile KYB arasındaki sorunların çözüleceğini ve ilişkilerin düzeleceğini dile getirdi.

Rûdaw