Kobani'ye destek çağrısı

IŞİD'in Kobani'de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Eğitim-Sen Van Şubesi Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit yaptı. Açıklamada, katliama sessiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekildi

VAN 27.06.2015 13:58:38 0
Kobani
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Eğitim-Sen Van Şubesi tarafından organize edilen basın açıklaması KESK Van Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Burada ilk olarak konuşan Eğitim-Sen Van Şubesi Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, IŞİD katliamını kınadı ve ekledi: "IŞİD çetelerini besleyen ve destek verenlerin er ya da geç halklara hesap vereceklerini belirtmek istiyoruz" dedi.
Sayyiğit'in ardından konuşan Eğitimsen Üyeleri Mesut Ürün ve Ali İhsan Özmen de 'Musa Anter Barış ve Dostluk Turnuvası'ndan elde edilen gelirin Kobani'ye bağışlanacağını belirtti.
Ürün'e ve Özmen'e bu yardımdan dolayı teşekkür eden Kobane Dayanışma Koordinasyonu üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir ve İpekyolu Belediye Meclis Üyesi Cevdet Altındağ da, Ramazan nedeniyle verilecek olan fitre ve zekâtların Kobani'ye bağışlanması için çağrıda bulundu.

SAYYİĞİT: SUSMAK ZULME ORTAK OLMAKTIR
"IŞİD çetelerinin saldırıları ve katliamlarına sessiz kalmak zulme ortak olmak demektir" diyen Sayyiğit, şunları söyledi:
"Geçmişte IŞİD çetelerine yabancı savaşçı diyerek övenler, onlara tırlar dolusu silah gönderenler, IŞİD çetelerinin sınırdan geçişlerine izin verenler, yaşanan katliamdan birinci derecede sorumludur. Kobane'de laik demokratik, eşit ve özgür yaşam savunucuları tarafından gösterilen direniş sonucunda IŞİD çetelerinin yenilmesinin ardından yaşamın normale dönmeye başladığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının nasıl ve kimlerin desteği ile gerçekleştirildiği yanıtlanması gereken büyük bir soru işaretidir. Bölgede IŞİD başta olmak üzere Türkiye'nin destelediği ve tamamına yakını şeriatçı özellikleri ile bilinen örgüt ve çetelerin bölge haklarına yönelik olarak gerçekleştirdiği katliam ve cinayetler endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Kobane'de gerçekleşen ve sivilleri hedef alan IŞİD saldırısı karşısında sessiz kalmak, yaşanan katliamlara ve zulme ortak olma anlamına gelecektir. Eğitim-Sen olarak; bir savaşta sadece insanlar ölmez, insanlıkta ölür diyoruz. Sessizlik saf tutmaktır. Bizim safımız insanlıktır. Savaşı durduralım, sözünün hakkını vermedikçe daha çok insanın katledilmesinin önüne geçilemeyecektir. IŞİD barbarlarının gerçekleştirdiği tüm katliamları kınıyor, eli kanlı IŞİD çetelerini besleyen ve destek verenlerin er ya da geç halklara hesap vereceklerini belirtmek istiyoruz."

'KOBANE'YE 5 BİN TL'
Kobane'de yaşanan kıyımı kınadığını belirten Eğitim-Sen Üyesi Mesut Ürün de, 'Musa Anter Barış ve Dostluk Turnuvası'ndan 5 bin TL gelir elde ettiklerini ve bunu Kobane'ye bağışladıklarını söyledi:
Ürün konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sendikamızın her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Musa Anter Barış ve Dostluk Turnuvası'nın bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdik. Van genelinde 54 okul katıldı. Daha önceki yıllarda burada gelen geliri dereceye giren takımlara veriyorduk. Ancak bu kez Kobane'ye göndereceğiz."

Bu arada HDP Van İl Örgütü ve Van Demokrasi Platformu Kobani’de yaşanan saldırılar nedeniyle akşam saatlerinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş