Kobani üzerinden tuzağa düşmek

Bu oyunu bozmamız lazım, herkes bir düşünsün hata nerede

VAN 8.10.2014 00:25:41 0
Kobani üzerinden tuzağa düşmek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölgede bir dizayn var ve nefretler artırılarak bu dizayna hizmet ediliyor

Salih Müslim Türkiye’de 'Şu anda Kobanê üzerinde uluslararası bir konsept var' dedi.Bu konsept baştan beri biliniyor…
IŞİD Suriye’de ilk PYD’ye saldırdığında da bu konsept devredeydi. O gün de çözüm süreci üzerinde baskı oluşturuldu bugün de Kobani ve IŞİD üzerinden o baskı oluşturulmaya devam ediyorlar.

22 gündür Kobani IŞİD tarafından kuşatılmış, Kürtler Semelka üzerinden geçip arkadan bir cephe açamamış, Esed güçleri IŞİD’i vurmamış, Koalisyon güçleri dalga geçer gibi IŞİD mevzilerini bombalar gibi yapmış…PYD’ye kantonlar ilan ettiren güçler bugün o kantonlar üzerinden, Kürtlerin kanı üzerinden dizaynına devam ediyorlar

Evet uluslar arası bir konsept var…İran Rojava’yı ilk tanıyan ülkeyken de bu konsept vardı bugün de sessiz kalırken de o konsept var, silah vermeyenler için de, enerji koridoru için Esed'le PYD'yi yan yana getiren için de o konsept var

Daha dün Suriye’de meşru muhalefete silah gönderildiğinde bunu insanlık suçu sayanlar şimdi kalmış silah istiyorlar, bunu kimden istiyorlar IŞİD’i desteklediklerini ifade ettikleri Türkiye’den. Peki, Türkiye IŞİD'i destekliyorsa siz de inanıyorsanız nasıl silah istiyorsunuz, bu nasıl bir politik tutarsızlıktır nasıl bir öngörüsüzlüktür

Daha Cezayir anlaşması ile neler olduğunu bilmeyenler, Mahabat’ta kimlerin sattığını hesap edemeyenler, Halepçe’yi göz ardı edenler bugün Kobani’de aynı tarihin tekerrür ettiğini neden görmüyorlar. IŞİD'in Kobani'yi hedef yapacağını sağır sultan duymuşken siz ne yapıyordunuz.

Rojava’ya diğer Kürtleri sokmayanlar, kendi gücümüzle direniriz diyenler bölgenin dizaynında kime güvendiler, kim var bugün arkalarında. Dört bin tane Suriyeli Kürdü Irak'ın kuzeyinde eğitilirken bu gençlere neden izin vermediniz, niye bunlardan yararlanmadınız, Peşmerge'yi neden Cezire bölgesinden sokmuyorsunuz.

İŞİD bölgenin dizaynı için oluşturulmuş bir örgüttür. Her sakallıyı IŞİD sananlar, her muhalif grubu IŞİD diye damgalayanlar bugün aynı oyunun bir parçası olmaktan kurutulamıyor. 

Dün siyaseten öngörüsüz olanlar, kendi politikaları için Kürtleri kurban verenler bugün Kobani üzerinden Hizbullah mensuplarına saldırıyor ve esas bölgeyi dizayn edenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Hizbullah'ı geçmişiyle eleştirebiliriz, yaptıklarını onaylamayabiliriz ama gerçeği ifade etmekle yükümlüyüz.Hizbullah'la IŞİD'in ne alakası var...

IŞİD’le bir alakası olmayan, düşünce olarak asla ve asla bir araya gelmeyen gelemeyecek olan Hizbullah mensupları, silahlarını 14 yıldır toprak altına bırakmışken nasıl oluyor da Kobani bahanesi ile bu insanların tekrar silah almaları için bu insanlara saldırıda bulunuluyor. Yapılan saldırılar sonrasında  HÜDA-PAR temsilcileri gönüldaşlarına "Kendinizi savunun" diyor....Bunun anlamını bilenler bilir. Bu bölgenin kaynaması, kan ve göz yaşının akması demek...Kürtlerin birbirleriyle çatışması demek.1990'lardan daha berbat bir tablonun karşımıza çıkması demek.

Hiç kimse kusura bakmasın ama Kobani yanarken Türkiye sokaklarını yakanlar Kobani’yi kurtaramaz, kendi bölgelerini, kendi halkını ateşe atmaktan çekinmeyenler Kobani'yi kurtaramaz. 

Daha dün IŞİD’in bölgede Kürt gençleri üzerindeki çalışmalarını görmeyenler bugün o gerçeğin farkına varınca bir yerleri suçluyorlar. Bütün sokakları savaş alanına çevirmek Kobani'nin kurtuluşuna ne sağlar, kanı tekrar aktmak çözüme ne katkı verir...Siyaset bu mudur? Kendi halkını çarpışma noktasına getirmek midir?

Bölge IŞİD üzerinden dizayn ediliyor, Türkiye burada çıkarına göre hareket ediyor, keşke Türkiye bu oyunu bozabilse keşke Türkiye IŞİD üzerinden Kobani üzerinden kendisine kurulan tuzağı Kobani’yi koruyarak gösterebilse diyoruz ama uluslarası güçler Türkiye'yi illahi bataklığa sürmeye kararlı. 

Kısacası herkes aklını başına alsın. Bu sandığınız gibi kendiniz çalıp kendiniz oynayacağınız bir siyaset değil, dizayn edilen bir siyaset. İşimiz o dizayna çanak tutmak değil, o dizaynı birlik, beraberlik ve adalet içerisinde vicdanları rahatsız etmeden bozmaktır. Biz birbirimize mahkumuz, başka şansımız, başka toprağımız başka inancımız yok...TIMETURK / Haber Merkezi