Kobane saldırıları protesto edildi

IŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırı Van’da protesto edildi.

VAN 26.06.2015 20:27:12 0
Kobane saldırıları protesto edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

IŞİD çeteleri tarafından dün sabah saatlerinde Kobanê'ye yönelik bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırılar, Van Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklaması ile kınandı.

IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla KESK binası önünde bir araya gelen Van Demokrasi Platformu bileşenleri Feqiye Teyran Parkına kadar yürüdü. Buradan basın açıklamasını okuyan SES Şube Sekreteri Halis Irtak, “IŞİD çetelerinin saldırıları ve katliamlarına sessiz kalmak, zulme ortak olmak demektir“dedi.

“DESTEK ALIYOR”

IŞİD çetesinin Kobane'de yaptığı katliamı kınayan Irtak, “YPG/YPJ güçlerinin Girê Spî ve Ayn İsa zaferine karşı provokatif açıklamalar yapan Erdoğan, AKP ve havuz medyasının desteğini alan DAİŞ çeteleri, Perşembe günü sahur vakti Türkiye üzerinden sızdıkları Kobanê’de katliam yaptı. Rojava’da YPG’den ağır darbeler yedikten sonra Türkiye’ye sığınan DAİŞ çeteleri hükümet ve TSK desteğiyle Kobanê’ye yönelik intihar saldırıları gerçekleştirdi. Bir kez daha suçüstü yakalanan Türkiye, MİT TIR’larındaki yalanları gibi yine sıyrılmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

“ÖNCEDEN BİLİNİYORDU”

Saldırı sonrası yetkililer tarafından çelişkili açıklamaların yapıldığını vurgulayan Irtak, “Kobanê’ye yapılan bombalı saldırılar üzerine Türk yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar birbiriyle çelişirken, devletin resmi ajansı AA’nın o saatte çekmiş olduğu görüntüler bir dizi soruyu yanıtsız bıraktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk yetkililer, konuştukça batıyor. Saldırıya ilişkin Reuters’ın Suriye resmi haber ajansı SANA’ya dayanarak servis ettiği habere göre DAİŞ çeteleri Türkiye tarafından geçti. Yine BBC Türkçe’nin geçtiği haberde Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakki Kobanê’de DAİŞ’in Türkiye Sınır Kapısı’nı kullandığı vurgulanıyor. YPG ve Kürt kaynaklarının yapmış olduğu açıklamalar da çetelerin Türkiye topraklarını kullandığı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Valilik’ten yapılan açıklama saldırının Türk yetkililer tarafından önceden bilindiğini gösteriyor” dedi.

“SESSİZ KALMAK ZULME ORTAK OLMAKTIR”

Bu katliama sessiz kalmayacaklarını dile getiren Irtak, “Kobani’de dün gerçekleşen ve sivilleri hedef alan IŞİD saldırıları karşısında sessiz kalmak yaşanan katliamlara ve zulme ortak olmak anlamına gelecektir. Bizler Emek ve Demokrasi güçleri olarak, "Bir savaşta sadece insanlar ölmez insanlık da ölür. Sessizlik saf tutmaktır. Bizim safımız insanlıktır. Savaşı durduralım" sözünün hakkını vermedikçe, daha çok insanın katledilmesinin önüne geçilemeyecektir. IŞİD barbarlarının gerçekleştirdiği tüm katliam ve cinayetleri kınıyor, eli kanlı IŞİD çetelerini besleyen ve destek verenlerin er ya da geç halklara hesap vereceklerini belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş