KIZILAY KURBAN BEDELİNİ AÇIKLADI

Kızılay Van Şube Başkanlığı, 2017 yılı kurban kampanyası dâhilinde kurban fiyatlarının 735 lira, yurtdışında 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

VAN 8.08.2017 18:58:49 0
KIZILAY KURBAN BEDELİNİ AÇIKLADI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, 2017 yılı kurban kampanyası dâhilinde “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile vekâletten kurban kesim yardım kampanyasını başlattı.

Yaklaşık 11 yıldır devam eden vekâletten kurban kesim yardım kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Van Şube Başkanı Özdemir, vatandaşlardan İslami şartlara uygun olarak kesecekleri kurbanlıklar için bağış beklediklerini söyledi.

Kızılay’ın kurban kesim kampanyasının devam ettiğini belirten Özdemir, kampanya ile kurban etlerini yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ söylemiyle, bu yılda yurtiçi ve yurtdışındaki kampanyalarımız start almıştır. Kurban kampanyamız ülkenin ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kızılay kurban etlerini yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştırmayı hedefliyoruz. Kampanyamızdaki en büyük modelimiz ise ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyu sofralarına girmesini sağlamaktır.” dedi.

Kurban kesim kampanyası dâhilinde Kızılay modeli olarak İslami şartlara uygun olarak yerine getireceklerini dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Et ve Süt Kurumu Kombinalarında veterinerlerin özenle seçmiş olduğu kurbanlıklarıyla birlikte, onların kesimhanelerinde din görevlileri ile noter eşliğinde kurban kesimlerimiz yapılmaktadır. Kurban bağışını veren vatandaşlarımızın kamera ve heyet huzurunda isimleri okunduktan sonra kesimi yapılmaktadır. Bunun her aşamasında İslami şartlara uygun olarak din görevlileri de bu hizmete eşlik etmektedirler.”

Vatandaşların ülke genelinde 168 Çağrı Merkezi’ni arayarak kurban kesim bağışında bulunabileceklerini aktaran Özdemir, “Her yıl olduğu gibi kurban kampanyamız geçen hafta start aldı. Yurtdışındaki kesimler için 500 TL, yurtiçinde ise 735 TL şeklinde bağış alıyoruz. Bağışçılarımız isterlerse ülke genelinde 168 Çağrı Merkezi üzerinden bize ulaşabilirler. İlimizde ise şube telefon numaralarımızı arayarak bağışlarını kapıdan teslim edebilirler. Bu yılda Kızılay olarak vatandaşlarımızdan İslami şartlara uygun olarak keseceğimiz kurbanlar için bağışlarını bekliyoruz.” diye konuştu.