KIZIL ELMA OCAKLARI VAN İL BAŞKANLIĞI'NA ÖNEMLİ ATAMA

Ankara'da 8 Ocak 2017'de kurulan Kızılelma Ocakları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Hareketi, Van'da teşkilatlanma çalışma başlamak üzere flaş atama gerçekleştirdi. Genel Merkeze çağırılan Vanlı İş İnsanı Adem Bayram

VAN 9.04.2021 16:34:39 0
KIZIL ELMA OCAKLARI VAN İL BAŞKANLIĞI'NA ÖNEMLİ ATAMA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını yürüten Kızıl Elma Ocakları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Hareketi Genel Başkanlığı tarafından flaş bir karar ile Van İl Başkanlığına atama gerçekleştirdi. 

Atama kararıyla birlikte Kızıl Elma Ocakları Van İl Başkanlığına Adem Bayram atandı. 8 Nisan 2021 tarihinde Kızıl Elma Ocakları Genel başkanlığı tarafından Ankara'ya çağırılan Vanlı İş İnsanı Adem Bayram'a görev mazbatası verilerek, flaş atama kararıyla görevlendirildi. 

Atama sonrası açıklama yapan Kızıl Elma Ocakları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Hareketi Van İl Başkanı Adem Bayram, Kızıl Elma'nın eski Türklerde öteden beri kullanılan, daima Batıya yürüyüşü belirten bir kelime olduğunu belirtti. Kızıl Elma'nın "Türkçülük ülküsü" anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Bayram, "Kızılelma ülküsü, soyut bir kavram değildi, daima, ulaşılacak bir hedef, bir yer belirtirdi. Bundan dolayı, Kızılelma ülkü anlamı aynı kalmakla birlikte boyuna değişen bir coğrafya yönü vardır. Meselâ bir zamanlar Roma şehrinden hep Kızılelma diye söz edilmiştir. Bu demektir ki Roma şehri Türkler için yeryüzünde ulaşılacak son hedeftir, mutlaka günün birinde ele geçirilmelidir. Bir zaman da Moskova'dan, Bizans'tan aynı adla söz edilmiştir" dedi. Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü. "Kızılelma, bazen Orta Asya'da, Doğu Çin'de bir yerin adı gibi kullanılmıştır. Bu boyuna değişen yönler, yerler, kelimenin tek bir anlamda kullanılmadığını, daha yaygın bir maksadı anlattığını gösterir." 

ZİYA GÖKALP VE KIZILELMA Büyük Türk ülkücüsü Ziya Gökalp ilk şiir kitabına "Kızılelma" adını vermiş, bu adla bir de şiir yazmıştır. Çok uzun olan bu şiirde şair bir Türk din inancıyla söze başlar. Bakü'de Türklüğü çok seven milyoner bir kız vardır. Adı Ay Han'dır. Anası Kırgız'ın Konrad boyundandır. Kendisi Paris'te okurken anası, babası birden ölürler, O, tuttuğu kutsal yoldan dönmez. Ülküsü Turan'da okullar açmaktır. Doğu'yu tanımaya. Doğu bilimlerini öğrenmeye girişir Bir gün tüccardan Bahadır Han'la şehir dışında dolaşırken soluk benizli bir genç görür. Bu genç, ressam Turgut'tur. Sakallı bir köylüden Kızılelma'nın yolunu öğrenmiştir. Bu şehre gelir. Burası cennet gibi bir yerdir. Yalnız, gördüğü, gerçekte bir şehir değildir, kendinden geçtiği bir anda Kızılelma'yı rüyasında görmüştür."

HERŞEYİ TÜRK OLAN ŞEHRİN ADIDIR "Gerçekte ise Türkler, Kızılelma'yı bulmak için Hint'i, Çin'i, Mısır'ı, Rum'u ele geçirmişler, gene de bulamamışlardır. Çünkü "o mev'ut ülke hâriçte mevcut bir ülke değildi" Kızılelma yok mu? Şüphesiz var, ama onun semti bir başka diyar, Türkler arasında milli birlik, tarih birliği... İşte Kızılelma buna işarettir. Türklerin böylece yaşayabilecekleri, her şeyi Türk olan şehrin adıdır." Kızıl Elma Ocakları Van İl Başkanlığı olarak hemen örgütlenme çalışmalarına da başlayacaklarını ifade eden Bayram, "Öncelikle şahsıma bu görevi layık gördüklerinden dolayıda Genel Başkanımız Sayın Hakan Polat başta olmak üzere, tüm Genel Merkez yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum. Türkiye sevdalısı Vanlı hemşehrilerimizi de Kızıl Elma Ocakları'na üye olmaya davet ediyorum"diye konuştu. 

Adem Bayram Kimdir;  Van Merkez Doğumlu. Evli ve 3 çocuk babası olup, ticaretle uğraşıyor.