Kız çocuklardan Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Türkiye genelinde 22 Haziran Pazartesi günü başlayan Yaz Kur’an Kursları, Van’da özellikle kız çocuklarından yoğun ilgi görüyor.

VAN 27.06.2015 19:05:58 0
 Kız çocuklardan Kur’an kurslarına yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Okulların tatile girmesiyle beraber camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan Yaz Kur’an Kurslarına yoğun bir ilginin görüldüğü Van’da şu ana kadar bin 268 noktada, 19 bin 405 kız çocuğu kayıt yaptırdı.

Merkez Vali Mithat Bey Mahallesi’nde bulunan Yukarı Nurşin Camii’nde bulunan Kur’a Kursunda ders alan kız çocukları, arkadaşlarını Kur’an kurslarına katılmaya ve Kur’an- ı Kerimi öğrenmeye davet ettiler.

Yaklaşık olarak 50 kız çocuğun eğitim aldığı Kursta, çocuk sesleri ve İlahi kelam yankılanırken, çocuklara ayrıca Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatı, Fıkıh ve Temel Dini Bilgiler gibi konularda da dersler veriliyor.

 “Tüm arkadaşlarım Kur’an Kursuna gelsin ve Kur’an- Kerimi öğrensin”

7 yaşında Kur’an-ı Kerime geçen ve bizlere Bakara Suresinde bir kısım okuyan İlkin Biray Gözütok, burada Kur’an- Kerimi tecvitle birlikte öğrendiklerini ifade ederek, “Burada Kur’an-ı, harekeleri öğreniyoruz. Yeni arkadaşlar edindim. Tüm arkadaşlarımı buraya davet ediyorum. Kur’an Kursuna gelsinler ve Kur’an-ı Kerimi öğrensinler.” dedi.

Kur’an kursuna bugün başladığını ve çok heyecanlı olduğunu dile getiren 7 Yaşındaki Hiranur,  Kur’an Kursunu çok güzel bulduğunu ve burada Kur’an okuyacağını söyledi. Hiranur da tüm yaşıtlarını Kursa davet etti.

6 yaşında olan Hiranur Turan da bir önceki gün Kursa başladığını ve elifba öğrendiğini söyledi.

“Tecvitli Kur’an ve birçok İslami ilim öğretiliyor”

6-18 yaş aralığında olan kız çocuklarının öğrenim gördüğü Kursta, eğitim alan 16 yaşındaki Şuheda Yıldızdal ise daha önce ders aldıkları için direk Kur’an’dan başladığını belirtti. Yıldızdal, “Burada tecviti öğreniyoruz. Ayrıca siyer, fıkıh, temel dini bilgiler gibi dersleri de alıyoruz. Burası çok güzel tüm arkadaşlarımı da davet ediyorum. Neticede Allah’ın kelamını öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 50 öğrencilerinin olduğunu ifade eden Kurs hocası ise Kur’an’a geçen öğrencilerle de gün içinde mukabele usulüyle Kur’an okuduklarını söyledi