Kitaplar, vatandaşların ayağına götürülüyor

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, beraberindekilerle birlikte Güveçli Mahallesi’ndeki evleri tek tek gezerek ödünç kitap dağıtıp gezici kütüphaneye üye yaptı.

VAN 21.10.2016 17:50:45 0
Kitaplar, vatandaşların ayağına götürülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 'köy köy geziyoruz birlikte okuyoruz' projesi kapsamında mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşılarak halkın ayağına kitaplar götürülecek. Proje kapsamında Tuşba ilçesine bağlı 250 haneli Güveçli köyünü ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve beraberindekiler, ev ev dolaşarak ödünç kitap dağıtımı yaptı. Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Muzaffer Aktuğ, halk kütüphanelerinin bulunduğu şehrin okuma, araştırma ve kitap ödünç alma ihtiyacını karşılamak üzere hem yetişkinlere yönelik, hem de öğrenci ve çocuklara yönelik hizmet veren bir kültür kurumu olduğunu söyledi. Gezici kütüphane hizmeti ile kütüphaneye ulaşamayan kitlelere kütüphane hizmetlerinin gitmesini amaçladıklarını dile getiren Aktuğ, “Gezici kütüphanemiz daha önce 2016 yılının Mart ayında dört ayrı noktaya bu hizmeti götürmüştür. Buralar Hüseyin Çelik İmam Hatip Lisesi, Abdurrahman Gazi Lisesi, Mesut Özata Lisesi ve Adalet Sarayında Denetimli Serbestlik Müdürlüğüdür” dedi.

“Tekrar yollara çıktık”
Gezici kütüphanenin daha etkin ve verimli hizmet vermesi için yeni bir program hazırladıklarını dile getiren Muzaffer Aktuğ, “Valiliğimizin de oluru alınarak vatandaşa hizmet götürmek üzere tekrar yollara çıktık. Programın ilk durağı olan Alaköyde 15 Ağustos 2016 tarihinde gün boyu okuyucularla birlikte olduk. Gezici kütüphanemizde yetişkin ve çocuklara yönelik çeşitli türde 2 bin 500 civarında kitap bulunmaktadır. Gezici kütüphaneden vatandaşlar ödünç kitap alıp okuyabileceklerdir. Bir ay sonra aynı noktaya gidecek olan gezici kütüphaneye ödünç aldıkları kitabı iade edip yenisini alabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Bu programımız bir yıl sürecek”
Gezici kütüphanenin yeni programında 20 ayrı nokta bulunduğunu söyleyen Muzaffer Aktuğ, “Program bir yıl sürecek ve belirlenen noktalara ayda bir gidilecektir. Yeni program çerçevesinde Van’ın merkezindeki okulların yanında köylere ve toplu konut alanlarına da hizmet verilecektir. Hizmet verilecek köyler arasında Alaköy, Elmalı, Güveçli, Değirmen, Atalan ve Kalecik köyü bulunmaktadır. Ayrıca Çiçekli bölgesindeki Bakımlı köyüne de hizmet götürülecektir. Hizmet verilecek toplu konut alanları ise; Kalecik, Bardakçı ve Edremit TOKİ ile birlikte polis lojmanları da bulunmaktadır. Köy ve toplu konut alanları dışında gezici kütüphane okullara da hizmet götürecektir. Bu okullar arasında Gevaş Yunus Emre Ortaokulu da bulunmaktadır” diye konuştu.

“Hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürüyoruz”
Gezici kütüphanenin gittiği noktalarda meydanda veya okul önünde durarak vatandaşa hizmet verdiğini belirten Aktuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yeni bir proje ile vatandaşın gezici kütüphane durağına gelmesini beklemeksizin hizmetin vatandaşa ulaştırılmasını hedefliyoruz. Bu proje ile durak noktası dışında mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürüyoruz. Bu nedenle Güveçli köyünde muhtar, köy imamı, okul müdür ve müdür yardımcısı ile öğretmenlerle işbirliği yapılarak kapı kapı dolaştık. Vatandaşlarımızı gezici kütüphaneye üye yapıp, ödünç kitaplar verdik. Verilen kitaplar, 15 gün ara ile yenisi ile değiştirilecektir. Hizmetten hem yetişkinler, hem öğrencilerin faydalanması gözetlenmiştir. Böylece kitap okumanın yaygınlaştırılması ve her hanede kitap okunması hedeflenmektedir. Köy öğretmenleri ve sakinleri, bu projeyi son derece olumlu karşılamıştır. Gezici kütüphane hizmetinin gelişmesiyle Van halkının eğitimine ve kitaba erişimine yarar sağlayacağı, eğitim seviyesini yükselteceğini düşünüyoruz. Bu hizmetin geliştirilip sürdürülmesi planlanmaktadır. Şimdiden gezici kütüphanemize ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür ederiz.”

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -