Kitap okuma seferberliği

Kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü SODES kapsamındaki 'Neden Okumalıyım Nasıl Okumalıyım' projesinin toplantısını yaptı

VAN 19.02.2013 10:17:07 0
Kitap okuma seferberliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İskele Anadolu İmam-Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Şube Müdürü Galip Durmuş, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi çalışanları ile Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri katıldı.


"İlk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız"
Projenin tanıtımında, kitap ve okuma denildiğinde her zaman heyecanlandığını belirten, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "İlk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu nedenle daha çok araştırmalı ve daha çok okumalıyız. Kitap yayınlamada herhangi bir problem yok fakat o kitabı okuyucu ile tanıştırmakta sorun var. Bu nedenle çalışmalarımızı okuyucuyu hedefleyerek yapacağız. `Yazarlar Okullarıyla Buluşuyor` projesi ile yazar, okuyucu kavuşmasına adım attık ve bu projeyi devam ettireceğiz. Öğrencilerimize kitap okumanın aşkını verdikten sonra aşk ve şevk ile kitap okuyan çocuklarımızın hayatları ile içe içe geçtikten sonra karşılaştıkları veya karşılaşacakları problemleri çözebileceklerini fark edeceklerdir. Herkesin bildiği kitap en iyi dosttur sözünü problem çözerken anlayan çocuklarımız daha çok kitap okuyacaklardır. Bütün ortaokul ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerimizin, `Neden Okumalıyım Nasıl Okumalıyım` projesinde belirlenen kitapları okumalarını ve yapılacak sınava katılmalarını sağlamlıyız" dedi.


Van Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından projenin aşamalarının anlatıldığı slayt sunumunda; Türkçe ve Edebiyat derslerinin zümreleri tarafından belirlenen beş kitap isminin Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimine bildirildikten sonra en fazla talep edilen üç kitabın seçildiği belirtildi. (Murat Dalgın-İLKHA)