Kış memleketinde kar sevinci!

Kış memleketi olarak bilinen, kar yağışının yoğun ve soğuk havanın da uzun sürdüğü Van'da bu yıl bu durum şuana kadar yaşanmadı. Adeta bu yıl kar yağışına hasret kalan kış memleketi Van'da, önceki gün başlayan, dün de yoğun ?

VAN 17.01.2018 11:35:08 0
Kış memleketinde kar sevinci!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı bir taraftan memnuniyetle karşılanırken, diğer taraftan da zor tarafını göstermeyi de ihmal etmedi. Özellikle sürücüleri zor durumda bırakan kar yağışından dolayı bazı yollar da ulaşıma kapandı. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar evlerinin damını, esnaf dükkanının önünü süpürdü.
Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da bu yıl kar yağışının şuana kadar beklenen ölçüde gerçekleşmemesi kuraklık endişesini de beraberinde getirdi. Çiftciler, kara kara düşünürken, Ziaraat Odası da çiftcilerin sigorta yaptırmalarını tavsiye etti. Barajlardaki doluluk oranın da tartışılmaya açıldığı bir zaman diliminde Van'da kar yağışının başlaması sevinçle karşılandı.
Çocuklar kar topu oynayarak eğlenirken, vatandaşlar da adeta bolca kar fotoğrafı çekti.
Kış memleketinde kar yağışının bu kadar özlenebileceğini tahmin edemediklerini belirten bazı vatandaşlar; “Umarız kar yağışı kısa sürmez. Açıkçası Van'da bu zamana kadar kar yağışının olmamasından endişelenmiştik. Kar yağsın, berekettir” dedi.

 

SÜRÜCÜLER DİKKAT!
Bu arada kar yağışından dolayı uzmanlar da sürücüleri uyarmayı ihmal etmedi. Sis, buzlanma ve don olayı uyarısı yapılırken, özellikle sabah ve gece saatlerinde, yer yer buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedildi. Sürücülerin tedbirli olmaları istendi. 

 

BUGÜN OKULLAR TATİL
Ayrıca, önceki günden bu yana Van'ı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Van'da 3 merkez ilçede eğitim – öğretime 1 gün ara verildi.
Konu hakkında Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, merkez ilçelerimiz Tuşba, İpekyolu ve Edremit'te eğitim öğretime 17 Ocak 2018 Çarşamba günü (bugün) 1 gün süreyle ara verilmiştir. Aynı gün, kamuda çalışan hamile ve engelli personel de izinli sayılmıştır” denildi.
Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi