Kış için koordinasyon çağrısı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, karla mücadele, enerji sorunu ve taşımalı eğitim konusunda tüm kurumlara koordinasyon içinde çalışma çağrısı yaparak, 'Geçen yıl iyi bir koordinasyon gerçekleştirdik, bu yıl da kış şartlarında iyi bir

VAN 26.10.2016 23:03:20 0
Kış için koordinasyon çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van İl Koordinasyon Kurulu'nun 4. Dönem Toplantısı Van-Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın başkanlığında yapılan toplantıya, kurum yetkilileri, kaymakamlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

YATIRIMLAR

Toplantının açılışında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, kurum yetkililerinden eksik kalan yatırımların tamamlanması ve yapılmayanların da bir an önce yapılması için uyarıda bulundu.

Taşyapan, "Yapılamayan projelerle ilgili engeller ne ise bunları ortadan kaldırıp hayata geçirmemiz gerekir. Kamu kaynaklarını doğru kullanmak zorundayız. O nedenle projeyi daha ilk başta ona göre değerlendirmek gerekiyor." dedi.

KARLA MÜCADELE

Son il koordinasyon toplantısının kış aylarına denk geldiğini ve önümüzde herkesi çetin kış koşullarının beklediğini ifade eden Taşyapan, kurumlara karla mücadele konusunda koordinasyon oluşturmasını istedi.

Bu işin öncelikle belediyeye düştüğünü ancak ilgili diğer kurumların da karla mücadeleye katkı sunması gerektiğini belirten Taşyapan, "Geçen yıl iyi bir koordinasyon gerçekleştirdik, bu yıl da kış şartlarında iyi bir koordinasyon içinde çalışmamız gerekiyor, tüm kurumlar buna dikkat etmeli" dedi.

KURUMLARIN SUNUMU

Vali Taşyapan'ın ardından kurum yetkilileri var olan projeler, tamamlananlar ve yarım kalan projeler hakkında bilgi verdi.

Orman ve Çevre Müdürlüğü, Van'a 200 bin ceviz ağacı dikimini planladıklarını bildirirken, Karayolları Müdürlüğü de, Kapıköy Sınır Kapısı'nın 102 km'lik yolunun ve iki köprünün tamamlandığını bildirdi.

İYİ BİR KOORDİNASYON

Vali Taşyapan da, Orman Bölge Müdürlüğü'nün sunumu ardından Van Çevre Yolu'nun ihalesinin yapılarak en kısa zamanda bitirilebilecek bir aşamaya geldiği müjdesini verdi. 
Taşyapan, işlerin daha sonra yapım için karayollarına devredileceğini ifade etti.
2017 yılında yapacakları ilk toplantıda şu anda yarım kalan ve yapılamayan işlerin o toplantıya tamamlanmış olarak girmeyi umduklarını belirten Taşyapan, "Başta da dediğim gibi projelerin bitirilmesi için azami bir gayret gösterilmeli. Kış şartlarında da hem karla mücadelede, hem taşımalı eğitimde, hem de enerji konusunda iyi bir koordinasyon kurulmalı, hepinize başarılar diliyorum" diye kaydetti.