Kış Çayına yoğun ilgi

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte mevsim değişikliğine bağlı bazı hastalıklarda da artış görülüyor. Soğuk algınlığına karşı daha sıkı giyinmeye başlayan vatandaşlar, kış aylarında daha dirençli olmak için kendince b

VAN 13.11.2021 13:03:54 0
Kış Çayına yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Havaların soğuması ile birlikte müşteri sayılarının arttığını söyleyen aktarlar, vatandaşların genellikle, çeşitli bitkilerden oluşan kış çayına rağbet ettiğini söylüyor. Kış çayının hazırlanmasının çok kolay olduğunu söyleyen aktarlar, soğuk havaların başlamasıyla işlerinde artış yaşandığını dile getiriyor. 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Gözde Baharat çalışanı Yaşar Özlü, kış çayına olan taleple beraber işlerinde yoğunluk başladığını ifade etti. Özlü: “Soğuk havaların başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız da çeşitli hastalıklardan korunmak için bitkisel çaylardan talep ediyor. Bizim de karışım çaylarımız var, özellikle kış çayına olan talep oldukça fazla” dedi.
Gözde Baharat çalışanı Yaşar Özlü: “Yaz mevsimini geride bıraktık, soğuk havalar başladı. Soğuk havaların başlamasıyla vatandaşlarımız da soğuklardan korunmak ve buna bağlı hastalıklara yakalanmamak için bitkisel çaylardan talep ediyor. Özellikle kış çayına olan talep oldukça fazla. Öksürük, balgam, nefes darlığı ve grip gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılan kış çayı bu aralar revaçta” ifadelerini kullandı. 
Kış çayını hazırlanmanın çok kolay olduğunu ve normal çay gibi bir süre bekletildikten sonra içmeye hazır hale geldiğini belirten Özlü: “ Su kaynamaya başlayınca karışım eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demini iyice aldıktan sonra bir parça limon eklenir ve tüketilir” diye konuştu. 
Kış çayının hastalıklara iyi geldiğini iddia eden Özlü, şunları söyledi: “Bitkisel karışım olan kış çayının vücut direncini arttırdığı ve bu şekilde bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiği belirtiliyor. Bu gerekçeyle vatandaşlarımız da bu çaya ilgi gösteriyor.”

“SATIŞLARDAN MEMNUNUZ”
Yaz mevsiminde durgun bir dönem yaşadıklarını ancak havaların soğumasıyla beraber satışlarda yoğunluğun başladığını ifade eden Yaşar Özlü: “Bitkisel ürünlere soğuk havalarda talep daha fazla oluyor. Özellikle hastalıklardan korunmak için vatandaşlarımız bitkilere yöneliyor. Durum böyle olunca bizim de işlerimiz çok yoğun oluyor, satışlardan memnunuz” diye konuştu.
Gözde Baharat çalışanı Yaşar Özlü, kış çayı diye adlandırılan karışımın içinde bulunan bitkilere ilişkin de; "Kış çayı yaklaşık 9-10 bitkinin karışımından oluşuyor. Bu karışımın içinde tarçın, kuş burnu, zencefil, ada çayı ve papatya gibi bitkiler var. Bir paket kış çayının fiyatı ise 10 TL” dedi.

Özel Haber: M. Selim KURT - Prestij Gazetesi