Kırtasiyecilerin 'Ne Alırsan Bir Milyon' Tepkisi

Van'da, son zamanlarda her yerde kırtasiye malzemelerinin satılması kırtasiyecilerin tepkisine neden oldu.

VAN 13.09.2013 14:45:14 0
Kırtasiyecilerin
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, son zamanlarda her yerde kırtasiye malzemelerinin satılması kırtasiyecilerin tepkisine neden oldu.

Halk arasında 'Ne alırsan bir milyon' olarak bilinen işyerlerinde kırtasiye malzemelerinin satıldığını ifade eden kırtasiyeciler, kırtasiye malzemelerinin artık mahallelerdeki bakkalda bile satıldığını söylediler. Yıl boyunca okulların açılmasını beklediklerini ifade eden Bilim Kırtasiye sahibi Özcan Çelebi, "Kırtasiye malzemelerinin her yerde satılmaya başlanması biz kırtasiyecilerin satışlarını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle 'Ne alırsan bir milyon' diye tabir edilen büyük mağazalar, sırf rekabet olsun diye 12 aylık bir zaman diliminde çalışmak istediği 15-20 günlük okul sezonunu öldürüp ziyan ediyorlar. Sürekli bu sektörde çalışmış olsalar amenna. Lakin bizim bir yıl bekleyip bir ay çalışmak istediğimiz süre zarfında, bunlar kendilerine göre bir takım indirimler yapıp, yüklü miktarda alımlar yapıp bizleri zor durumda bırakıyorlar. Bu da ister istemez işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Kırtasiye malzemelerinin kırtasiyeciden alınması ile ilgili afişlerin asıldığını ve velilerin bu konuda uyarıldığını ifade eden Çelebi, "Velilerimiz, eğer çocuklarının sağlığını düşünüyorlarsa kırtasiye malzemelerinin içinde yer alan boyaların ve elle kullanılan oyun hamurunun içindeki kanserojen maddeleri düşünmeleri gerekiyor. Velilere önerim bir malzeme alırken çocuklarına oradan kısılacak birkaç kuruşun acaba çocuğun sağlığını başka şekilde etkileneceğini düşünerek yapsınlar. Bir ürünü alırken onu mutlaka incelemelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kırtasiye masrafının okula göre değiştiğini dile getiren Çelebi, "Bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye malzemesi markasına ve kalitesine göre 50 ila 150 TL arasında değişiyor. Yine bir lise öğrencisinin masrafı ilkokul öğrencisine göre az olurken, anaokulu öğrencisin masrafı daha fazla olabiliyor" ifadelerini kullandı.