“Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi Hibe Başvuruları” açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı için tarım alanında uzman kişilerce başvurusu yapılan “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi Hibe Başvuruları” açıklandı. Van’da 36 uzman tarımc?

VAN 21.05.2022 10:58:09 0
“Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi Hibe Başvuruları” açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2022 yılı için çağrısı yapılan “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” için yapılan başvurular arasında uygun görülenler kesinleşti.

VAN’DA LİSTEYE ÇIKTI

Van’dan yapılan başvurulardan 36 kişinin başvurusu hibe sözleşme imzalamaya uygun görüldü.
Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazananların listesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde 17 Mayıs 2022 tarihinde askıya çıkarıldı.

KİMLER VE HANGİ ALANLAR İÇİN BAŞVURDU?

Hibe programına tarım ve hayvancılık alanında lisans ve ön lisans mezuniyetleri bulunan uzman kişiler başvuruda bulundu.
Başvurusu yapılan alanlar ise, tıbbi ve aromatik bitki üreticiliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve arı ürünleri ile arı sütü ve ana arı üretimi.

MÜDÜRLÜKTEN DUYURU

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hibe sözleşmesini imzalamaya hak kazananlara ilişkin duyuru yaptı.
Yatırımcıların 31 Mayıs tarihine kadar müdürlüğe başvurmaları gerektiği belirtilen duyuruda şöyle denildi:
“Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2021/61) gereğince; Merkez Proje Değerlendirme Komisyonunca belirlenen ve İlimizde hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan kişilere ait asil liste 17.05.2022 tarihinde saat 8.00’de İl Müdürlüğümüz ilan panosunda askıya çıkarılmış ayrıca duyuru ekine de eklenmiştir. Listede adı geçen yatırımcıların 25-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze başvurarak Hibe Sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir.”
Haber: Adil Harmancı