Kıran: Şiddet şiddeti besler

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkan yardımcısı Av. Abdulmenaf Kıran, devletin Kürt sorununun çözümü konusunda takındığı tutumu eleştirerek, 'Son olaylar kaygı vericidir. Kürt sorununun çözüm şekli bu değildir, şidde

VAN 4.08.2015 10:50:51 0
Kıran: Şiddet şiddeti besler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Urfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla birlikte çatışmasızlık ortamının bozulması birçok kesimi kaygılandırıyor.

HERKES ETKİLENİYOR

Olayların tırmanması sadece Kürt sorunu ekseninde yapılan tartışmaları değil, ekonomi ve turizmi de olumsuz etkiledi.

Türkiye'nin batı illerindeki iş çevreleri bölge illerine yatırım konusunda çekincelerini dile getirirken, turizm alanında da rezervasyon iptalleri sıklaşıyor.

Son gelişmelere ilişkin olarak insan hakları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, ekonomi ve turizm çevrelerinin yanı sıra siyasi çevreler de tepkilerini dile getiriyor.

"ŞİDDETLE ÇÖZÜM OLMAZ"

Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Av. Abdulmenaf Kıran da, son yaşanan olaylarla ilgili olarak tepkisini dile getirdi.

Kürt sorununun şiddetle çözülemeyeceğini belirten Kıran, şunları söyledi:

"Şiddet şiddeti besler. Daha çok şiddet, daha çok kan ve gözyaşı demektir. Kürt sorunu şiddetle çözülecek bir sorun değildir. Hükümet çözüm üretmek durumundadır. Kürt sorununa çözüm getirilmedikçe, sınır dışı operasyonlar, askeri harekâtlar ülkede daha çok tahribata neden olacaktır."

ÇOK DENENDİ

Sınır ötesi operasyonların defalarca denendiğini, ancak şimdiye kadar herhangi bir sonuç alınamadığını ifade eden Kıran, şöyle devam etti:
"Bu yöntem defalarca denendi, sonuç alınamadı. Yine alınamayacaktır. Son yıllarda çözüm süreci toplumda umut yaratmıştı. Sorunun barışçıl yolda, demokratik kanallarda çözümüne ilişkin haklı bir beklenti oluşmuştu. Beklentileri, umutları yeni maceralara kurban etmemek gerekiyor. Bu çatışma ortamındaki tüm can ve mal kaybı bu ülke insanlarının ortak kaybıdır."

ÇATIŞMA SON BULMALI

Sorunun demokratik yollardan çözümü ve rahatça konuşulabilmesi için çatışma ortamının son bulması gerektiğini söyleyen Kıran, şunları kaydetti:

"Bunu durdurmak hepimizin çıkarınadır, hepimizin görevidir. Ateşe körükle gitmek kimseye yarar sağlamayacaktır. Bu ateşe su dökmenin zamanı çoktan geçmiştir. Gittikçe hepimizi yakıyor. Taraflar derhal çözüm sürecini yeniden canlandırmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir."
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı