Kira dayanışması!

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bir çok alanda adeta hayat durdu. Bir çok sektörde hizmet veren işletmelerin geçici süreliğine kapatıldığı, bazı sektörlerde hizmetlerin kısıtlandığı, ç

VAN 24.03.2020 11:27:10 0
Kira dayanışması!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs, tüm dünyayı ve ülkemizi etkilemeyi sürdürüyor. Her geçen gün yayılımını ve etkisini arttırarak devam ettiren koronavirüs, ülkemizde de şuan itibari ile binden fazla kişiye bulaşmış durumda. Dünyada binlerce, ülkemizde de onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs nedeniyle her geçen gün yeni tedbirler alınıyor.

Ülkemizde de ardı ardına çok sayıda tedbir alınarak, koronavirüsün yayılma hızının önüne geçilmeye çalışılıyor. Ancak bu süreçte alınması gereken en önemli tedbirin, gerekmedikçe dışarı çıkmamak olduğu vurgulansa da, şuan itibari ile bu kurala tam manasıyla uyulmadığı gözleniyor.

Koronavirüs tehdidinden dolayı ülkemizde ve ilimizde alınan tedbirler kapsamında bir çok işletme, faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Faaliyetlerini durdurmayanlar ise, iş yapamaz duruma geldi. Esnafların yaşadığı sıkıntılara çözüm olması açısından tedbir paketi açıklandı. Paket kapsamında,  işletmelere destekler sunuluyor.

MÜLK SAHİPLERİ İLE KİRACILAR ARASINDA DAYANIŞMA

Yerelde de dikkat çeken bir dayanışmanın gün geçtikçe yayıldığı görülüyor. Özellikle kiralar konusunda büyük sıkıntı yaşayan işletmelere, mülk sahipleri tarafından sevindirici haberler geliyor. Van'da bir çok mülk sahibinin, kiracısından en az 2 ay kira bedelini almayacağını bildirmesi, kiracılara adeta nefes aldırttı. Her geçen gün sayıları artan bu dayanışma, büyük takdir görüyor.

Van'daki tüm esnaflar, böylesi zor bir süreçten geçilirken bu daşanışmanın artarak devam etmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyor. Esnaflar, mülk sahiplerinin bir süreliğine kiracılardan kira bedelini almamasının yerinde bir dayanışma olacağına vurgu yapıyor.

Bu arada kentteki bazı belediyeler de, sahibi oldukları mülklerden dolayı kiracılarından en az 2 ay kira bedeli tahsil edilmeyeceğini bildirdi. Tuşba Belediyesi de, kiracılarından 2 aylık süre için kira bedelinin yüzde 50'sini talep edeceğini açıkladı.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge de, yaptığı çağrıyla, koronavirüs nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını dile getirerek, “Koronavirüsle mücadele edilen bu süreçte resmi kurum ve kuruluşların esnaftan kira almaması gerekir” demişti.

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi