Kim bunlar?

Çözüm süreci devam ederken Ankara’da garip olaylar yaşanmaya başlandı. Sosyal medyada tepkilere neden olan ‘ırkçı’ söylemlerin yerini öğrencilere yapılan saldırılar aldı.

VAN 31.03.2013 15:44:10 0
Kim bunlar?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hükümetin risk alarak başlattığı çözüm süreci devam ederken, Ankara’da garip olaylar yaşanmaya başlandı. Sosyal medyada tepkilere neden olan ‘ırkçı’ söylemlerin yerini öğrencilere yapılan saldırılar aldı. Ankara sokaklarında kimlikleri belirlenemeyen bazı gruplar üniversite öğrencilerine kimlik kontrolü yapıyor, Güneydoğu nüfusuna kayıtlı olanları darp ediyor.

Döner bıçaklı saldırı

Eskişehir’de öğrenci olan ve Ankara’ya arkadaşının yanına gelen R.Y dün gece saat 10.45’te Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünün yakınında saldırıya uğrayıp öldüresiye dövüldü. R.Y. olayı şu şekilde anlattı: “Arkadaşımla geziyorduk önümüzü kesip direk kimlik sordular, kimliği gösterdim. Van yazdığını gören grup, bir şey demeden döner bıçağı ile saldırdılar. Şuan kafamda 16 santim uzunluğunda kesik var, vücudumun çeşitli bölgelerine de döner bıçağı ile vurup kestiler. Kesiğin büyük olması risk oluşturduğu için hastanede gözetim altında tutuluyorum.”

Saldırılar yeni değil

Ankara’da saldırıya uğrayan R.Y. bir ay içinde doğum yerine bakılıp öldürücü darbe vurulan üçüncü kişi oldu. Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan B.A da aynı gerekçe ile Ankara Cebeci’de sıkıştırıp öldüresiye darp edildi. Öğrencinin parmağını kestiler ve parmağın eski işlevini görebilmesi için fizik tedaviye gitmeye devam ediyor. Ankara Üniversitesi’ni kazanıp Yabancı Diller Yüksekokulu’nda hazırlık okuyan bir öğrenci de aynı gerekçe ile bıçaklandı. İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci olayı şu şekilde anlattı: “Bir grup parkta yürürken yolumu kesti ve kimlik sordu, kimliği göstermek istemeyince bıçakladılar.”

EDİP ÜZEN/Milat