Kılık Kıyafet Serbest, Başörtüsü Yasak

Milli Eğitim Bakanlığı`nın(MEB) kılık kıyafet yönetmenliğinde başörtüsünün yasaklanmasına bir tepki de Van Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nden geldi.

VAN 28.11.2012 11:25:35 0
Kılık Kıyafet Serbest, Başörtüsü Yasak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Van Gökkuşağı Genel Sekreteri Kemal Çelen, Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı`nın(MEB) kılık kıyafet yönetmenliğinin 4. maddesinde yer alan `Baş Açık` ifadesiyle başörtüsü zulmüne kalınan yerden devam edilecek olmasına tepki gösterdi.

Söz konusu maddeyi okurken çok da şaşırmadıklarını ifade eden Van Gökkuşağı Genel Sekreteri Kemal Çelen, "Çünkü hükümetin son zamanlardaki politikasına baktığımızda başörtüsü bir nevi tali duruma düştü. Dolayısıyla bu yönetmelik gereği başörtüsünün serbestiyetiyle ilgili bir ibare olsaydı buna şaşırırdık" dedi.

"İslami STK Seslerini Gür Bir Şekilde Yükseltmedir"
Yıllardır devam eden bu soruna yönelik ciddi bir adım atılmadığını aktaran Çelen, "Özellikle İslami STK`lar bu noktada seslerini gür bir şekilde çıkarmalı ve bu sorunun üzerinde ciddi bir şekilde durmalıdır. İslami hak ve değerlere önem veren tüm şahıs ve Sivil Toplum Kuruluşları seslerini yükseltmelidir. Yoksa birilerinin vicdanına bırakılsa bu sorun bu şekilde ertelenerek, devam ettirilecektir" dedi.

Yeni Anayasa öncesi böyle bir genelgenin yayımlanmasının verdiği mesaja değinen Çelen, sözlerini şöyle devam ettirdi, "Yeni Anayasa çalışmaları öncesinde böyle bir yönetmelik bizlere şu mesajı da veriyor; `Anayasa`da da bu yönde bir iyileştirme olacağı yönünde bir beklentiniz olmasın` şeklindedir. Öyle görünüyor ki Anayasada da buna dokunacak cesaret olmayacak. Hükümette bunu dert edinecek bir cesaret göremiyorum, dolayısıyla bu mantıkla bu yasaklar devam edecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yeni yönetmelikte kimi olumlu gibi görünen maddelerin de olduğuna değinen Kemal Çelen, "Yeni yönetmelikte kimi olması gereken maddeler var. Özellikle insanları tahrik edecek giyimlere engeller söz konusudur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bunların başörtüsü yasağı dışında ne kadar uygulanacağıdır" ifadelerini kullandı.

Bu saatten sonra yapılması gerekenlere de değinen Çelen, "Özellikle İslami Sivil Toplum Kuruluşları`nın platformlar şeklinde bu sorunu dile getirmeli ve kamuoyu oluşturmalı ve bu sorun birilerinin vicdanına bırakılmamalıdır" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)