Kılıçdaroğlu, Van Kapıköy'ü konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısında Van üzerinden hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, 2019 Mart ayından bu yana koronavirüs salgınından dolayı kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı&

VAN 18.03.2021 10:34:19 0
Kılıçdaroğlu, Van Kapıköy'ü konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz günlerde sorunları tespit etmek üzere Van'a Ekonomi Masası Heyeti'ni gönderen Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, bu heyetin kendisine sunduğu rapor üzerine, hükümete yüklendi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın biran önce açılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, Kapıköy Sınır Kapısı'nın neden kapalı olduğunu ve diğer kapıların neden açık olduğunu sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Manisa Milletvekili Bekir Başevingen ve İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur'dan oluşan heyet geçtiğimiz günlerde Van'a çıkarma yapmıştı. Bu heyet, hazırladıkları raporu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sundu. Kılıçdaroğlu TBMM Grup Toplantısında, kendisine sunulan raporla Kapıköy üzerinden hükümete yüklendi ve Vanlılara seçim sandığını işaret etti.

"ACABA HÜKÜMET BİLİNÇLİ OLARAK MI BURAYI KAPATIYOR VANLILARI CEZALANDIRMAK İÇİN?"

Grup toplantısında Van'ı gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Ben Uşak'tayken, Manisa ve İzmir'deyken, bir kısım arkadaşım da Van'daydı, onlarla da görüştüm nasıl Van diye. Aslında diğer illerde karşılaştığımız sorunların bir benzeri de orada, ama en temel sorunları onlar diyorlar ki; "Kapıköy sınır kapısı açılmıyor." Van Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odası, barolar, sivil toplum kuruluşlarının tamamının ortak görüşü "Kapıköy Sınır Kapısı açılsın" diyorlar. Eğer bu pandemi dolayısıyla kapalıysa diyorlar ki; "Habur sınır kapısı, gene pandemi var, fakat orası açık. Kapıkule sınır kapısı var, orası açık, neden İran'la olan ilişkilerimizde Kapıköy Sınır Kapısı kapalı." Bu en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün esnafı derinden etkilemiş. Vanlılar şöyle düşünüyorlar: Acaba hükümet bilinçli olarak mı burayı kapatıyor Vanlıları cezalandırmak için? Biz de uğraşacağız, eğer açamazsak bilinçli olarak Vanlıları cezalandırma konusundaki düşüncede haklı olabilirsiniz. O zaman ne yapacaksınız? Yarın önünüze sandık gelecek. Demokrasinin gereği olarak sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Oyu nasıl kullanacaksınız? O sınır kapısını açmayan iktidara ders vererek oy kullanacaksınız. O zaman ben de sizi alkışlayacağım" ifadelerini kullandı.