_Kılıçdaroğlu, darbeye selam durdu

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şeref Polat, gazetemize yaptığı açıklamada özellikle 15 Temmuz darbe girişimi esnasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun havalimanında darbeci askerlere selam vererek geçmesine sert tepki göstererek, 'Kı

VAN 8.05.2018 09:25:59 0
_Kılıçdaroğlu, darbeye selam durdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimlere bir buçuk ay gibi bir süre kaldı. Aday adayları da seçim çalışmalarını devam ettiriyor.

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şeref Polat, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlatan Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca birçok engelle karşılaştığını, ancak Allah'ın izniyle tüm engelleri aştığını dile getirdi.
Polat, 15 Temmuz darbe girişiminin de önce Allah'ın izniyle, sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesi ile başarısız olduğunu ifade etti.

 


    "EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DA ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİM"
Kendisini tanıtarak hayat hikayesinden söz eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şeref Polat, "Ben, 1958 Van doğumluyum. Cevdet Paşa Mahallesi'nde doğdum. İlköğrenimi Şehit Kemal Görgülü, orta okulu Kazım Karabekir'de okudum. Eğitimimin ardından Artvin'de askerlik görevimi ifa ettim. Askerlik sonrası Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nde farklı görevlerde çalıştım. 17 yıl boyunca bilfiil şantiye şefliği yaptıktan sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettim. Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan diyor ya, 'Durmak yok, yola devam'. Biz de emekli sonrası çabamızı sürdürdük. Vatana da, millete de faydalı olmak için çalışmayı devam ettirdik. Hasbel kader geldik Ak Parti 2001'de kurulduktan sonra bu partide gönüllü askerlik yapmaya başladık. Bugüne dek hiçbir zaman çizgimizden vazgeçmedik. Şimdi aday adayıyız. Tekrar tekrar söylüyorum, adaylık verilse de verilmese de biz bu davanın neferiyiz. Adaylık verilmese daha fazla çalışacağız. Bizim bir menfaatimiz yok ki. Hizmet için yola çıkmışız, görev verilirse elimizden geleni yapacağız. Bu memleket bizim. İmarından, göl kirliliğine, çevre yolundan diğer sorunlara, işsizliğe kadar ne yapılması gerekiyorsa gayret gösterip çözmeye çalışacağız. Ak Parti hükümetinin hizmetlerinden bu şehrin daha fazla faydalanması için çaba göstereceğiz. Van'daki gençliğin kurtulması için kafa yoracağız. Bu şehrin ne gibi sıkıntıları var, iyi bir tahlil yapıp çözüm konusunda çalışacağız. Köylünün tarım ve hayvancılık alanındaki eksikliklerini masaya yatırıp sorunların ortadan kalkması için Meclis'te neler yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

 


     "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİRÇOK KEZ ENGELLERLE KARŞILAŞTI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2000 yılından bugüne dek zaman zaman çeşitli engellerle karşılaştığını, ancak Allah'ın yardımı ile birçok engeli aştığını söyleyen Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şeref Polat, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünün kesilmesi için tüm şer güçler bir araya geldi. Herkesin bir hesabı vardı, ama Allah'ın hesabı ayrıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız kefenini giyip yoluna devam etti, Allah onun yardımcısı oldu. Rabbim kötülerin tuzağını, onların başına yıktı.

 


          15 Temmuz darbe girişimine değinen Şeref Polat, "15 Temmuz darbe girişimi esnasında biz Antalya'daydık. Bakın bu darbe girişimin önce Saddak olan Allah önledi. Sonra bu ülkenin lideri Erdoğan'ın çağrısı ile halkımız sokaklara indi ve darbe girişimi önlendi. Bizler de Antalya'da bayraklarımızı alıp sokaklara indik. Yüce Allah'ım bir daha böylesi kötü darbe girişimlerini bu ülkenin başına getirmesin. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile insanlar kendisini tankların altına attı, kimileri göğsünü silahlara siper etti. İnsanlar 'Vatan sağolsun' dedi. Çünkü vatanı olmayanın imanı olmaz. İmanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Biz Allah'ın izniyle ölünceye kadar bu çizgiyi devam ettireceğiz. Ama darbe girişimi esnasında ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu havalimanında darbeci askerlere selam vererek havaalanından uzaklaştı. Çünkü darbecilerin başı Kılıçdaroğlu'dur. Kamera görüntülerine bakarak bunu söylüyoruz. Havaalanından çıkıp Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini yudumlayarak televizyonda darbe girişimini izledi. Bunu da halkımız çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

 

"BAHÇELİ'NİN DURUŞUNU TAKDİR EDİYORUZ"
Devlet Bahçeli'nin son yıllardaki çizgisinin devlet lehine bir pozisyonda olduğunu belirten Polat, "Bakın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli devlete yakın bir politika izledi. Bahçeli her konuda devletin yanında ve iktidar partisinin yanında oldu. Şer odaklarının tuzaklarını boşa çıkarmak için çalıştı. Ben kendisinin duruşunu çok doğru buluyorum. Devlet isminin anlamını iyi taşıdı, siyasi bir menfaat gözetmeden hareket etti. Şimdi cumhur ittifakının Allah'ın izniyle yüzde 60'ın üstünde bir oy alacağına ve bu seçimlerin ilk turda tamamlanacağına inanıyorum.

 


     Van'da aday adayı başvurusunun ardından çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini ve halkla iç içe olduğunu söyleyen Şeref Polat, "Gerek Van ziyaretleri olsun, gerekse ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Köylere ve mahallelere gidiyoruz. Halkımızla yaptığımız sohbetlerde inanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar partisine olan teveccühü rahatlıkla görüyoruz. Vatandaşlarımızın hem Ak Parti'ye, hem de özellikle Erdoğan'a olan sevgisine şahit oluyoruz. O yüzden ben bu seçimlerin ilk turda tamamlanacağını, yüzde 63-64 oyla Erdoğan'ın bu ülkenin başkanı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 


      "KESİNLİKLE REHAVETE KAPILMAMALIYIZ"
Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu seçimlerde başarılı olacağına inandığını, ancak özellikle Ak Parti cenahının bir rehavete kapılmaması gerektiğini söyleyen Polat, "Bu seçimlerde başarı inancı ne olursa olsun, Ak Parti seçmeni rehavete kapılmamalı. '10 bin oyumuz var ise, niye 11 bin olmasın' anlayışıyla hareket edilmeli. Yoksa 'Nasıl olsa kazanacağız' deyip, sandığa gitmeme gibi bir yanlışın içine düşülmemeli. Mutlaka sandıklara gidilmeli ve cumhur ittifakı ile Erdoğan'ın bu seçimlerde en iyi oy oranı ile kazanması için çalışılmalıdır" ifadelerini kullandı.

 


      Bazı anket firmalarının kafaları karıştıran oranlar paylaştığına da işaret eden Polat, "Bazı anket firmaları Erdoğan ve iktidar partisinin oyunu düşük göstererek halkı yönlendirme gibi bir tutumun içine giriyorlar. Bunlar kesinlikle dikkat edilmesi gereken konulardır. Allah'ın izniyle bu seçimlerde yüzde 60'ın üstünde başkanlığımızı alıp gideceğiz" dedi.

 


     Hükümetin son pakette özellikle emeklilere yönelik ikramiyeleri ve bazı müjdelerin seçimlerde Ak Parti iktidarı için de olumlu bir netice oluşturacağına inandığını belirten Şeref Polat, "Bu müjdeler elbette ki seçmenlerin iktidara olan güvenini pekiştirecek. Ama Allah aşkına geçmişte bu ülkede yaşanan sıkıntıları biraz hatırlayalım. En azından fazla unutkan olmayalım. Bakın ben 198 doğumluyum. Bu memlekette ne sıkıntılar vardı iyi biliyoruz. İnsanlar çok büyük acılar yaşadı. Hastanelerde sıkıntılar vardı, insanlar ilaç alamıyordu. Akaryakıt kuyrukları vardı. İşsizlik had safhadaydı. Şimdi sağlıktan, ulaşıma, adaletten, ekonomiye her alanda güzel gelişmeler oldu. Yaşlılara ücretsiz ulaşım imkanı, engellilere destek, dul ve yetimlere destekler, fakir fukaraya gıda yardımları, çiftçiye, köylüye, hayvancıya farklı teşvikler veriliyor. Allah için tüm bunları hesaba katalım" şeklinde konuştu.

 


      "KÂBE İMAMI ERDOĞAN VE TÜRKİYE'YE DUA EDİYOR"
Hac farizasını yerine getirdiğinde Kâbe imamının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için dua ettiğini vurgulayan Şeref Polat, "Bakın bu ülke düşerse, tüm Müslüman âlemi düşer. Kâbe imamı ben Hacdayken Erdoğan ve bizim ülkemiz için dua ediyor. Ama bizim içimizdeki sütü bozuklar ise bu ülkenin batmasını istiyor. FETÖ gibi ne idüğü belli olmayanlar ülkenin dibine dinamit koyuyor. Tüm rakamlar ortada. Ülkelerin büyüme oranlarına bakın. Geçen yıl dünyada en fazla büyüme kat eden ikinci ülke Türkiye'dir. Çin'i bile solladık. Ama birileri tutturmuş dolar ve petrolü konuşuyor. Bir dönemler insanlar çocuğuna önlük alamıyordu. Şimdi geçmişte insanlarımızın evinde hiçbir şey yoktu. Bir mahallede bir araba vardı, birinin hastası olduğunda gidip o kapıyı çalıp hastasını o arabayla hastaneye götürüyordu. Şimdi hemen hemen her evin önünde bir araba var. Arabayı geçtik birkaç evde telefon vardı. İnsanların mobilyası, çamaşır, bulaşık makinası, televizyonu yoktu. Şimdi bolluk, bereket var, ama nankörlük var. Geçmişteki sıkıntıları unutmamalıyız. 2002 öncesi Türkiye ile şimdiki Türkiye'yi kıyasladığımızda bu hükümetin başarısı güneş gibi ortaya çıkıyor. Her alanda gelişmeler olmuştur. Halkımızın bu seçimlerde tüm bu etkenleri iyi tahlil edip, sandığa gittiğinde hür bir şekilde vicdanının sesini dinleyerek oyunu kullanmasını istiyoruz. Sessiz bir çoğunluk olduğunu biliyoruz ve bu sessiz çoğunluk Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi bir kez daha sandıkta zaferle çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.