Kılıçdaroğlu Başkale'de incelemelerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 31 Temmuz'da Van'ın Başkale ilçesinde selin vurduğu Esenyamaç Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

VAN 11.08.2021 18:16:08 0
Kılıçdaroğlu Başkale'de incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale ilçesine 60 kilometre uzaklıkta bulunan 170 haneli Esenyamaç Mahallesi'nde 31 Temmuz'da etkili olan sağanak yağmur sele neden olmuştu. Yaklaşık yarım saat süren sağanağın ardından oluşan sel nedeniyle, Esenyamaç Mahallesi ve On İki Dere mezrasında 10'a yakın ev yıkıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkale Esenyamaç Mahallesindeki sel felaketinden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Mahallede incelemelerde bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyamaç Mahallesi'nde selden evi zarar gören 3 yaşındaki Ayla Parlak isimli bebeği kucağına alarak annesi ile sohbet etti. Kılıçdaroğlu, kadınlara ise ev eşyası sözü verdi.

Yetkililerden bilgiler alan Kılıçdaroğlu incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"BURALAR AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ"

Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Esenyamaç bir sel felaketi yaşadı. Sayın muhtarımızla birlikte gezdik. AFAD çadırlarını da gördük. Türkiye'de bir bütün olarak vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeli. Vatandaşlarımızın bir taziye evi talebi var, onu yapacağız. Kadın kardeşlerimizin evlerinde bir şey kalmamış. Selden büyük bir zarar görmüş. Her bir evin ihtiyacı ne ise yatağından buzdolabına kadar karşılayacağız. Söz verdik, bunu yapacağız. Hiç kimse kedisini sahipsiz hissetmesin. Vatandaşlarımızla birlikte sorunları çözeceğiz. Tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Van'ın Afet bölgesi ilan edilmesi için talepler var. Karadeniz'de de yangın olan bölgelerde de var. Burada büyük afetler olmuş. Buralar da afet bölgesi ilan edilmeli. Sınır ticareti yapılan yerler buralar, sınır kapıları açılmalı" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Van'a gelmek üzere Başkale'den ayrıldı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun