KESK'liler Ankara yolunda

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde açığa alınan ya da uzaklaştırılan kamu çalışanlarına ilişkin olarak, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi tarafından Ankara'da organize edilen miting için Van'dan d

VAN 13.10.2016 12:35:53 0
KESK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KESK, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında açığa alınan ya da işten uzaklaştırılan kamu emekçilerine ilişkin olarak 15 Ekim günü Ankara'da "İşimize Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz" adı altında miting düzenleyecek.

Kamu çalışanları Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'de toplanarak üç yürüyüş koluyla Ankara'ya hareket etti.
Van'da da bir grup kamu çalışanı dün otobüsle Ankara'ya gitmek üzere Diyarbakır'a gitti.

UYGULAMAYA TEPKİ
Hareketten önce grup adına bir açıklama yapan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, kamu çalışanlarının açığa alınmalarına ve işten uzaklaştırılmalarına tepki gösterdi.
Herhangi bir yasal dayanağa gerek duymadan kamu çalışanlarının işlerinden edildiğini savunan Yiğit, şöyle dedi:
"Bugün ülkenin dört bir yanından Ankara'ya işimize, geleceğimize sahip çıkmak için yürüyoruz. Kamu emekçileri, hiçbir yasal dayanağa, hiçbir yasal soruşturmaya, mevzuata uygun tutum almaya dayanmaksızın hukuk dışı bir şekilde açığa alınmıştır."
"15 Temmuz darbe girişiminden sonraki uygulamaları 12 Eylül 1980 yılında yaşananlara benzettiklerini" de söyleyen Yiğit, açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı;
"Hiçbir sorgu sual olmaksızın bu açığa alınmalara karşı itiraz eden, bunu kabul etmeyen ve bunu Ankara'da yüksek sesle haykıran bir tutum içinde olmak adına, ülkenin dört bir yanından Ankara'ya yürüyüş kolu başlattık. Van yürüyüş kolu da onlardan birisi... Üç ana grup olarak Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'den, ayın 15'inde Ankara'da olacak şekilde Cumartesi günü yapacağımız mitingle de sesimizi duyurmak üzere Ankara'da olacağız. Ve sonuç alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı