Kent Meydanı çalışmaları sürüyor

Van'ın bugüne dek hayata geçirilecek olan en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı konusunda çalışmalar son sürat devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi eski belediye binasının olduğu alandan Ulu Camii'ne kadar olan 25 dönüm arazi üzerinde

VAN 26.04.2018 10:18:42 0
Kent Meydanı çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Şehrin vizyonunu değiştirecek bir proje olan ve söz konusu meydanın altında otoparkı olacak olan proje, son sürat devam ediyor.
Projenin olduğu alanda yıkım çalışmaları da sürerken, önceki hafta yıktırılan eski müze binasının olduğu alanda iş makinaları tarafından hafriyatlar kamyonlara yüklenerek, bu kamyonlar aracılığıyla başka noktalara taşınıyor. Cumhuriyet Caddesi'nin olduğu bölümden, müze bölümüne olan yukarı bölmeye ise merdivenler yapılıyor.
    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ise bu yıl hayata geçirilecek olan en önemli projelerden birinin kent meydanı projesi olduğunu söyleyerek, "Bu proje Van için en önemli hizmetlerden biridir. Süratle realieze edilmesi ve gerekli adımların kısa sürede atılması için İpekyolu Kaymakamlığını koordinasyon için görevlendirdik. Büyükşehir belediyesi teşkilatı da istenen her şeyi eksiksiz yerine getirecek. Diğer boyutlarıyla da çok hızlı ilerletmemiz gereken bir projedir" ifadelerini kullanmıştı.
   Kent Meydanı'nın son bölümünde yer alacak olan ve daha önce katlı otopark olan belediyeye ait binanın iş merkezine dönüştürüleceği, otoparkın ise meydanın altına inşa edileceği açıklandı.
   Meydanın altına inşa edilecek olan söz konusu otoparka bin araç park edebilecek.
   Vatandaşlar ise söz konusu Kent Meydanı projesinin Van'ın gelmiş geçmiş en büyük projelerinden biri olduğu yorumlarını yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti. antalya escort kızlar