Kent Danışma Kurulu üyesi İş Adamı Bozkurt Van’ın sorunlarını anlattı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öncülüğünde Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin paydaş olduğu "Kent Danışma Kurulu" ilin güçlü sosyal sermayesini bir araya getirilmesi amacıyla oluşturuldu.

VAN 11.03.2020 21:48:12 0
Kent Danışma Kurulu üyesi İş Adamı Bozkurt Van’ın sorunlarını anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kent Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Kurul üyesi olan Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt toplantıda ele alınan bazı sorunları Twitter sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bozkurt Yerel ve ulusal gazetecilere kapalı olarak toplantısı gerçekleştirilen kent danışma kurulu çalışmalarıyla ilgili yaptığı paylaşımda “Üyesi olduğum Kent Danışma Kurulu 2. toplantısını yaptı. Kurula 3 öneride bulunduk. 1-Van’a hafif raylı sistem. (Daha önce Fizibilite çalışması yapıldı) 2-Van OSB’ye demiryolu. (Daha önce Ön protokolü imzalandı) 3-Van’ın imar ve ulaşım master planı!” ideallerine ye verdi.

PROJELER TOPLUM YARARINA OLAN PROJELERDİR

Rayı hafif sistemle ilgili açıklamalarda bulunan Bozkurt, “Güzergah üzerinde Van YYÜ, YYÜ hastanesi Van OSB, 20’den fazla özel okul, oto sanayi, marangozlar sanayi, doğu sanayi, otogar, vergi dairesi, Akdamar hastanesi, bölge hastanesi ve daha adını sayamadığım birçok yer ve potansiyel de var. Bu tür projelerde toplumun yararı gözetilir.

Kar zarar hesabı yapılmaz. Onu bir tarafa bırakın ticari olarak ta baktığınızda proje çok fizibilite ve karlı bir yatırım. Dediğim gibi sadece sahip çıkmak gerekir. Bu yönde çift yönlü olarak gün en az 200 bin yolcu hareketliliği var. 200 bin yolcu X 1,5 TL = günlük 300 bin TL ediyor. 75 milyon Euro 500 milyon TL ediyor. Bu yatırım en fazla 5 yılda kendi kendini amorti eder. OSB demir yolunun ise gerekli yük kapasitesi var. Sadece takip edilmesi ve sahip çıkılması gerekir. Eğer takip edilirse TCDD bunu yapmak zorunda. Bu tür projeler toplum yararına olan projelerdir. Bu projeler için gereken sadece iyi bir vizyon ve yapılması içinde güçlü bir iradedir. Bu tür projelere ticari olarak bakılmaz. Kaldı ki, ticari bile bakılsa, kalkınma bankasından 10 yıllık kredi ile rahatlıkla yapılabilir.” dedi. Kaynak: Van Postası Gazetesi