Kendi Yollarını Kendileri Yapıyorlar

Van Belediyesi ile Karayolları, galericiler sitesinin yollarına duyarsız kalınca esnaf kendi imkânlarıyla yol yapımına başladı.

VAN 28.11.2012 15:17:51 0
Kendi Yollarını Kendileri Yapıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kışın çamurla, yazın tozla mücadele eden Galericiler Sitesi esnafı çalmadık kapı, haber vermedik yetkili bırakmadıklarını dile getirerek kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler.


Galericiler Sitesi yönetim kurulu üyelerinden İlhami Hacıoğlu, Karayollarından Belediyeye kadar her yere yollarının yapılması için başvuruda bulunduklarını buna rağmen seslerini duyan bir yetkili bulamadıklarını dile getirerek kendi yollarını mecburen kendilerinin yapmaya başladıklarını söyledi.


Hacıoğlu, "Sitemizde 104 esnaf arkadaşımız var. Bunlar ailelerini buradan kazandıkları parayla geçindiriyorlar. Sitemiz toplam olarak 66.000 metrekare alan üzerine kuruludur. Ve yaklaşık 17 kilometrelik bir yolu bulunuyor. Bu yol kışın çamurdan yazın tozdan geçilmiyor. Karayollarına başvurduk. Söz vermelerine rağmen herhangi bir çalışmada bulunmadılar. Belediyeden de olumlu bir cevap alamadık. Şu anda bir etapta kilitli parke çalışması başlattık. 12 kişi tarafında ödenen 27.500 TL ile bu etabı bitirmeye çalışacağız. Bu yolun sitemize toplam maliyeti 350.000 TL olacak. Bu ekonomik olarak sitemiz esnafını sarsacak. Ama yapacak bir şey yok. Daha temiz daha rahat ve modern bir site için bunu yapmak zorundayız. Esnaf başına 3.500 TL ödeyeceğiz" dedi.


Kurulduğu günden beri kendi imkanlarıyla ayakta durmaya ve hizmet vermeye çalıştıklarını aktaran site esnafı kendilerine karşı uygulanan bu duyarsızlığın bitirilmesini istediler. (Haşim Tosun-İLKHA)