Kenan Alpay: “AK Parti kendisine yenildi”

Kenan Alpay TVnet'te yayımlanan "Konuşmak Lazım" programında AK Parti için, ‘AK Parti, İstanbul ve Ankara'yı kaybettiğinde projelere veya kadrolara yenilmedi, kendisine yenildi.’ dedi.

VAN 4.11.2021 14:23:11 0
Kenan Alpay: “AK Parti kendisine yenildi”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci yazar Kenan Alpay, Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, MP Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Mustafa Kemal Çiçek, Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ Tvnet’te Cüneyt Özdemir’in sunduğu “Konuşmak Lazım” programına konuk oldu. 

Kenan Alpay'ın gündeme yönelik verdiği cevaplar dikkat çekti. Alpay, ‘AK Parti, İstanbul ve Ankara'yı kaybettiğinde projelere veya kadrolara yenilmedi, kendisine yenildi.’ dedi.

AK Parti’nin İstanbul ve Ankara'yı kaybettiğinde projelere veya kadrolara yenilmediğini kendisine yenildiğini ifade eden gazeteci yazar Kenan Alpay, “Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğunda büyük bir coşku oluşurdu. Toplum nezdinde büyük bir dalgalanmaya sebebiyet verirdi. Yapılan işler, söylemler, gösterilen hedefler Türkiye’nin ve bölgenin gündemini oluştururdu.  Ama şimdi aşikar bir şey var ki, özellikle 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan tablo… aslında bir takım insanların kırılma anı oldu.” dedi.

Kenan Alpay AK Parti’nin artık dava söylemlerine kimsenin heyecanlanmadığını ve güven sorunları yaşadığını belirttiği konuşmasında şöyle devam etti, “AK Parti İstanbul’u ya da Ankara’yı kaybettiğinde Ekrem İmamoğlu’nun projelerine yenilmedi. Ya da Mansur Yavaş’ın karizmasına, projesine, kadrosuna yenilmedi.  AK Parti kendisine yenildi. Kendisini bürokrasisiyle, siyasetçisiyle, meclis üyesiyle, milletvekili, medyasıyla toplum nezdinde gerçekten de, ‘Yok yok… Burada bir burun sürtmek lazım. Burada bir sandığa gitmemek lazım, Desteği çekmek gerekiyor’ şeklinde bir tablo ortaya çıktı. Şimdi bazen bir takım davadan bahsediliyor… Şu an kimse dava deyince heyecanlanmıyor. Hem ‘dava var’ diyorsunuz, hem de şunlar var dendiğinde cevap yok. ‘Ömerler arıyoruz’ diyorsunuz bakıyoruz o zaman bu adamların ne işi var burada diyorsunuz… ‘Haticeler arıyoruz’ diyorsunuz bunların ne işi var burada…