Keledoş yarışması düzenlendi

Van’da 14 Nisan günü açılışı gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından “Van Yöresel Yemek Yarışması” düzenledi. Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ,

VAN 18.04.2018 10:45:22 0
Keledoş yarışması düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen ve bu yıl keledoş yemeğinin yer aldığı geleneksel “Van Yöresel Yemek Yarışması”na, 30 dolayında kadın yarışmacı katıldı.
İlk olarak yarışma için bir jüri oluşturuldu. 
Daha sonra kadınlar, evlerinde pişirdikleri keledoş yemeğini masalarda sergiledi. 
Jüri üyeleri de, en iyi keledoş yemeğini seçmek için numaralandırılan masaları ayrı ayrı gezerek tat, hijyen ve görsellik açısından yemekleri kontrol etti.

 

KAZANANLAR BELİRLENDİ
Yarışmada yemek dalında Gül Marsak birinci oldu, semaver hediye edildi. Mine Konak ikinci oldu, ketıl hediye edildi. Hülay Güler ise üçüncü oldu, üçlü tabak seti hediye edildi.
Tatlı dalında ise, Neslihan Güzel birinci, Evrim Güldal ikinci, Filiz Ünsal ise üçüncü oldu ve yemekte dereceye girenlerle aynı ödülleri paylaştılar. 

 

GAYE VAN’IN DEĞERLERİNİ YAŞATMAK
Yarışmaya ilişkin açıklamada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, yapılan yarışmayla amacın Van’a özgü değerlerin yaşatılması olduğunu söyledi.
Bundan önceki yıllarda farklı yemeklerin tanıtıldığını, bu sene ise keledoş yemeğini yarışma kapsamına aldıklarını belirten Aktuğ, şöyle dedi:
“Geleneksel hale getirdiğimiz Van yöresel yemek yarışmasını bugün gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine yöresel yemekler içerisinde jürimizin belirlediği keledoş yemeği ve kalburabastı tatlısı ile yarışmayı düzenlemiş olduk. Keledoş dalında şu anda 30’a yakın bir yarışmacımız var. Bayanları memnun edecek güzel ödüller aldık. Buradaki gaye, Van’ın kültürünü geliştirmek, gelecek nesillere ulaştırmak.”

 

ETKİNLİKLER SÜRECEK
Turizm Haftası kapsamındaki etkinliklerin süreceğini de hatırlatan Aktuğ, şu bilgileri verdi:
“Cumartesi günü başlatmış olduğumuz turizm etkinlikleri çerçevesinde Van denizimizi temiz tutalım kampanyası ile göl kenarındaki bütün belediyelerle, kaymakamlıklarla çevre temizliği ve deniz temizliği yapacağız. Daha sonraki günlerde yine Van’ın değerlerinin bilinmesi anlamında Van Kedi Evi, Akdamar Adası’na geziler düzenleyeceğiz. Cumartesi günü de bu yıl ilimizde görevlendirilen öğretmen adaylarından 250 kişilik grubu yine Van’ın öne çıkan değerlerini gezdirme niyetindeyiz. Mesele Van’ı kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla gündeme taşıyabilmek, hem ulusal hem uluslar arası alanda… Van’ın tanıtımı konusunda bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi