KDSS'de dereceye girenlere hediyeleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye giren yarışmacılara hediyeleri verildi.

VAN 16.06.2014 16:59:13 0
KDSS
Tarih: 01.01.0001 00:00

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda (KDSS) il çapında dereceye giren yarışmacılara ödülleri Peygamber Sevdalıları Platformu üye derneklerden Rahmet Eli Derneğinde verildi.

 

Kutlu Doğum Siyer Sınavı 1. kategori dalında Van il birincisi olan Rıdvan Öztürk, Türkiye geneli ilk 44 kişi arasına girerek Umre ödülü kazandı.

 

KDSS 1. Kategori’de Van il ikincisi Faruk Kılıman, üçüncü Ümit Kahraman ve dördüncü İdris Şihanoğlu ile KDSS 2. Kategori dalında Van il birincisi Sena Tur, ikinci Emre Gürgiç ve Üçüncü Zeynep Botan’a platform yetkilileri tarafından hediyeleri verildi.

 

1. kategoride ikinci ve üçüncüye altın ve kitap seti, dördüncüye ise Kitap seti verilirken, 2. kategoride birinci ve ikinciye altın ve kitap seti, üçüncüye ise kitap seti hediye edildi.

 

İlke Haber Ajansı muhabirine duygularını aktaran Van il ikincisi Faruk Kılıman, “Biz önceki senelerde de sınava girdik, her yıl Allah Resulünün hayatının bir yönü daha çok işleniyor, o yönü topluma yerleştirmeye çalışılıyor, bu yıl ki konu çok önemli idi. Düzenleyenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Van il üçüncüsü Ümit Kahraman ise, “Sorular oldukça güzel hazırlanmış, aynı zamanda çok eğitici ve öğretici sorulardı. Çok beğendim. İnsanın zihnini harekete geçiren, düşünmeye sevk eden sorulardı. Cenabı Hak tekrarlarını nasip etsin.”  dedi.

 

Ödül töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, yarışmacıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.