KDP Van'da büro açacak

Platforma Demokratên Kurd/Kürt Demokratlar Platformu (KDP) tarafından Van'da toplantı gerçekleştirildi. Platformun Van'da büro açacağı öğrenildi.

VAN 15.04.2014 10:16:38 0
KDP Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Adil HARMANCI

Edinilen bilgilere göre, geçen yıl Federal Kürdistan'da yapılan KDP kongresinde Türkiye'de de legal alanda faaliyet yürütülmesi için öncelikli olarak bir platform oluşturulması kararı alındı. Türkiye'de henüz Kürtçe isimle parti kurulması yasak olduğu için platform Türkçe isimle örgütlenecek.

VAN'DA TOPLANDI

Sertaç Bucak başkanlığında KDP adıyla Türkiye'de bir parti kurmayı amaçlayan bir grup Kür siyasi eliti önceki gün Van'da da bir dizi toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya ilişkin bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Fettah Karagöz, amaçlarının Van'da büro açmak olduğunu söyledi.
Şimdiye kadar Diyarbakır'da iki, Mardin-Koser ve Mersin'de de birer büro açtıklarını belirten Karagöz, "Van'da iki gün toplantılar gerçekleştirdik. Çok verimli geçti. Yakında Van'da büromuzu açacağız. İlerde Batman ve Ankara'da da büro açmayı düşünüyoruz" dedi.

MERKEZ PARTİ OLACAĞIZ

Partinin amaçlarına ilişkin de bilgi veren Karagöz, şunları söyledi:
"Partimiz Mele Mistafa Bazanî'yi rehber edinecek. Merkez parti olacak. Herkesi kapsayacak. Bizim için düşman Kürt yoktur, Kürtler arasında düşmanlıklara neden olan etmenlere karşı mücadele edeceğiz. Entegrasyonu reddediyoruz, Türkiye'nin demokratikleşmesi bizim temel hedefimiz değildir, bu tamamen Türkiye demokratlarının işidir, bu bizi de aydınlatacaktır. Ve dünyada milletler sorunu nasıl çözülüyorsa burada da öyle çözülmesi gerekiyor. O açıdan mesele Türkiye'yi demokratikleştirme meselesi değildir, mesele Kürt sorununun çözümüdür."


Karagöz, parti adı legal olana dek platform adıyla (KDP) çalışmalarını sürdüreceklerini de kaydetti.



Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Adil Harmancı