KCK OPERASYONLARI

Van Belediyesi ve birçok birimi, Çelebibağı Belediyesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Temsilciliği, Azadiya Welat Gazetesi Temsilciliği gibi çok sayıda kurum ve eve düzenlenen baskınlar sona erdi. Baskınlarda en az 23 kişi gözaltı

VAN 26.11.2012 14:41:58 0
KCK OPERASYONLARI
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Belediyesi ve birçok birimi, Çelebibağı Belediyesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Temsilciliği, Azadiya Welat Gazetesi Temsilciliği gibi çok sayıda kurum ve eve düzenlenen baskınlar sona erdi. Baskınlarda en az 23 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah saatlerinde Van merkez, ilçe ve beldelerinde eş zamanlı olarak "KCK operasyonları" çerçevesinde onlarca adrese baskın düzenledi. Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Temsilciliği, Azadiya Welat Gazetesi Temsilciliği, KURDÎ-DER, Van Belediyesi, Belediye Eğitim Destek Evi prefabrikleri, belediyenin bütün depoları, İmar Müdürlüğü, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Belediye Başkanlık prefabriği, Belediye Başkanvekili Sabri Abi, Belediye Danışmanı Sait Kantarcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit'in evleri ve belediyedeki odaları, Çelebibağı Belediyesi, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in Erciş'teki evi ile çok sayıda adrese baskın düzenledi. Saatlerce süren baskın sonrası aramalarda en az 23 kişi gözaltına alındı. Aramalar sona ererken, gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Baskın haberin duyulması üzerine Van halkı ise, BDP İl binası olarak kullanılan çadır önünde toplanmaya başladı. "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla operasyonu protesto eden yurttaşlar, Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. Baskın sonrası BDP Van Milletvekili Özdal Üçer il çadırına ziyarette bulundu.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

"BDP PM Üyesi Hüseyin Dağ, Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, Belediye Başkan Danışmanı Sait Kantarcıoğlu, İl Genel Meclis üyesi Senar Elter, BDP İl Eş Başkanı Fevziye Şiran, İl Yöneticileri Naif Oğraş, Habib Abi, BDP eski il yöneticisi Naim Işık, Yakup Ataş, Naci Erkol, İbrahim Alkan, İhsan Arslan, İsmail Demir, Müselma Pala, Başkale BDP İlçe Başkanı Salahattin Bozkurt, Eğitim Destek Evi eski öğretmenlerinden Nimet Ege ve Meral Güngör, Van Belediye Meclis üyesi Adil Adiyaman, Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Rukiye Aslan, Erciş Eğitim Sen üyesi Abubekir Dikmen, Mustafa Toprak"
Haber Kaynağı: DİHA