Kaz Gölü hayat bulacak

VASKİ Van'da bir ilke imza atarak, artık içme suyu depolarının halka hizmet veren dinlenme alanı olarak da kullanılmasına imkan sunacak. Bunun ilk çalışması ise Çaldıran İlçesi Kaz Gölü mevkisinde başlatılacak. Plan, Bütçe ve Yatır?

VAN 24.03.2015 00:27:19 0
Kaz Gölü hayat bulacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Van'da bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Çaldıran İlçesi Kaz Gölü mevkisini pilot bölge ilan eden VASKİ, burada çevre düzenleme, terfi merkezi, kanal ıslahı, aydınlatma, bekçi evi, su deposu gibi bir çok hizmeti bir arada gerçekleştirecek. 

Geçtiğimiz hafta içinde ihalesi yapılan Kaz Gölü Projesinde ihalenin sonuçlanmasıyla çalışmalara başlanacak. Bu proje ile birlikte, Kaz Gölü bir mesire, ziyaret ve dinlenme alanı olarak da halka hizmet verecek.
İlk kez pilot bölge olarak Çaldıran'da uygulamaya alınan proje önümüzde ki çalışma sezonlarında diğer ilçelerde de uygulamaya alınacak. İlçe temiz suya kavuşurken, hem de yeni bir mesire alanı ile şenlenecek. 
Çaldıran Kaz Gölü içme suyu kaynak bölgesinin kanalları rüzgar ve güneş ışınlarına karşı üstü polikarbon ile kapatılarak, hijyenik hale getirilecek.
Sadece bir içme kaynağından öte bir park görünümü de kazanacak olan Kaz Gölü çevresinin 8 dönümlük arazisinde aydınlatma uygulananırken, bölgeye uygun ağaçlar, güller ve doğal taş kaplı yollarla yeni bir estetik kazandırılacak.
Halen mevcut olan eski terfi merkezi yıktırılarak, yerine yenisi inşa edilecek ve iki adet terfi havuzu da eklenmiş olacak.
Mevcut su pompalama kapasitesi de 500 m3'den, 1000 m3'e çıkarılarak, susuzluk sorunu da giderilmiş olacak.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -