Kayyumların hizmeti AK Parti Van mitingde sevgi seline dönüştü

Yeni Akit, Yeni Şafak, Van temsilcisi Kanan Gül, AK Parti mitingindeki kalabalığın halkın yapılan hizmetlere gösterdiği teveccühün bir örneği olduğunu söyledi.

VAN 29.03.2019 17:04:01 0
Kayyumların hizmeti AK Parti Van mitingde sevgi seline dönüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni AkitYeni Şafak, Van temsilcisi Kanan Gül, AK Parti mitingindeki kalabalığın halkın yapılan hizmetlere gösterdiği teveccühün bir örneği olduğunu söyledi.

Gazeteci  Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu Yeni Akit, Yeni Şafak, Millet Gazetesi Van temsilcisi ve muhabiri Kanan Gül oldu.

Gül, programda HDP dönemi ile AK Parti ve kayyum dönemlerinde yapılan yatırım ve borçları değerlendirdi. 

AK Parti mitinginin çok kalabalık geçtiğini ve bunun da kayyumların hizmetlerin bir yansıması olarak gören Gül, HDP’nin mitinginin ise çevre ilçelerden gelen insanların doldurduğu, merkezde pek bir katılımın olmadığını buna rağmen sönük geçtiğini aktardı.

BURHAN YENİGÜN’E HAKSIZ ELEŞTİRİ YAPILDI

Van Belediyesi Eski Başkanı AK Partili Burhan Yenigün için HDP’liler tarafından borç algısı oluşturulduğunu ifade eden Gül “O dönemde çok vicdansızca bir alığı oluşturdular ve başarılı da oldular. Burhan bey kendi döneminin en iyi çalışan belediye başkanı oldu. Çok ciddi işler yaptığının şahidiyim. Altyapının yüzde 40’larda olduğu bir dönemde,  Burhan bey şehire makyaj yapmak, günü kurtarmak yerine alt yapı çalışmalarına ağırlık verdi. Altyapı hizmetlerini yüzde 40’lardan yüzde 80’lere çıkardı. 248 kilometrelik drenaj hattı yaptı. Burhan bey için 73 milyonluk bir borçtan bahsediliyor. Bu borçların büyük bir kısmı ise kamu borçlarıydı. Esnaf borcu ise toplam borcun yüze 21’iydi. O dönem Burhan Bey kendi çevresi tarafından yalnız bırakıldı. Siyasi çevreler bu abimize sahip çıkmadılar. Kişisel hesaplar ve kişisel menfaatler ön plana çıktı” dedi

YENİGÜN’ÜN YATIRIMLARI ORTADA

Burhan Yenigün’den sonra Van’a yapılan yatırımların ortada olduğunu ifade eden Gül, devletin Van’a 28 katrilyon yatırım yapıldığını vurguladı.

HDP’nin Van’a herhangi bir yatırım yapmadığını vurgulayan Gül, “Fabrikalar mı kurdular, işsizliği mi azalttılar, yol sorununu mu giderdiler, arıtma sorununu mu , yoksa katı atık sorununu mu çözdüler” diye sordu.

Burhan Yenigün döneminde Van Gölü’nün kirlilik sorunu sürekli gündeme geldiğini, Bekir Kaya döneminde ise hiç gündeme gelmediğini ileri süren Gül, “Burhan Yenigün döneminde arıtma tesisinde büyük bir modernizasyona gidilmiş ve arıtma oranı yüzde 80’lere çıkmasına rağmen göl kirletiliyor diyenler, HDP döneminde arıtma oranı yüzde 30’lara düşmesine rağmen gölün kirletilmesini görmezden geldi” diyerek ideolojik siyaset yapanların kenti ve halkı düşünmediğini ifade etti.

VANLI TEVECCÜHÜ İLE CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Kayyumun iki yıl içerisinde yaptığı yatırımların insanları AK Parti mitinginde alanlara çıkardığını belirten Gül, “Bugün kayyumların vicdansızca ve merhametsizce eleştiriliyorsa bu da devletin şefkatini, merhametini ve Türkiye’nin demokrasisini ortaya koyuyor. Kayyumların 2 yılda yaptıkları ile HDP’nin 8 yılda yaptıkları ortada. Benim için kayyumun yaptığı işlerden birincisi katı atıktır. 21’inci yüzyıldayız bir çöp sorunumuz var. İkincisi günden güne kirlenen Van Denizi var ve bunun için yapılan arıtma tesisi. İki yıl içerisinde yapılan en büyük yatırımdı. Bu benim için yeterlidir. Bir vatandaş olarak söylüyorum. Bin 500 kilometrelik bir asfalttan bahsediyoruz. Yapılan işlere baktıklarında kayyumun eksiklikleri bana bir dile getirsinler. Bir de kendilerine bir baksınlar. Bunların iktidarları süresinde Van’da yaşananları bir göz önünde bulunduralım. Şehri geliştireceklerine her tarta hendekler açtılar. İnsanlar evlerinde çıkamaz hale geldi.Şimdi mahalle aralarında caddeleri tıklım tıklım dolduran bir kitle var. Maraş Caddesini gördünüz. Havaalanına kadar sağlı sollu insanlar Cumhurbaşkanımızın gelişini karşıladı ve selamladı. Atanan kayyumlarla hizmete kavuşmanın mutluluğunu, halk güzergah üzerinde Cumhurbaşkanını selamlayarak ifade etti.” şeklinde konuştu.

HDP’Lİ BÜYÜKŞEHİR EŞCİNSELLERE PARA DESTEĞİ YAPMIŞ

HDP’nin belediyeyi büyük bir borç batağına soktuğunu vurgulayan Gül, “İslam’a uygun örf ve adetlerimiz var. Kırmızı çizgilerimiz var. Bu değerlerimizin genleriyle oynadılar. Akdamar LGBTİ diye bir derneğe para aktarılmış. Bu kadar işsiz gençler varken, para aktarılacak başka bir yer mi kalmadı? Bu hangi ahlaka nizama sığıyor. Toplumu dejenere edecek ne kadar iş varsa hepsine yardımcı olmuşlar. Kürtler inançlarına sıkı sıkı bağlıdır. İdeolojik bakıldığı zaman kimsenin bunları gördüğü yok. Kafa sadece devlet karşıtlığına endekslenmiş. İşe aldıkları insanları nerelerde kullandıkları baksınlar. Bir katrilyona yakın bir borçtan bahsediyoruz. Bunların döneminde. Parkta bekçilik yapan bir şahıs benim de komşum, altında 150 bin liralık bir araçla geziyor.  O dönemde hepsinin hayatları bir anda değişiyor. Bunlar helal kazanç değil. Bu ve buna benzer birçok örnek vardır. Bunlar dürüst değiller” diye belirtti.

DEVLETİN ÇALIŞMALARINI KENDİLERİNE MAL ETTİLER!

Deprem döneminde devletin yaptığı birçok çalışmayı Bekir Kaya’nın kendisine mal ettiğini iddia eden Gül, “Karayolların o dönemde şehir içi ve çevre yollarında döktüğü asfaltı büyükşehir yapmış algısını oluşturdular. Sonra bizler karayolunu uyararak buralara levha asmalarını söyledik hamd olsun bu hamlelerini boşa çıkardık. HDP’li belediyelerin ve siyasilerin yaptıkları yanlışları konuşmak ve ortaya çıkarmak sadece bizim işimiz değil. Siyasi partilerin de çalışması lazım. Onlara da bu yanlışları gündeme getirme ve halkı bilgilendirme işi düşüyor. Siyasi partiler yaptığımız bu haberlere ilişkin neden bir açıklamada bulunmuyorlar. Bizler gazeteci olarak bu haberleri yaptıktan sonra bunları konuşmak siyasilerin işidir. AK Parti, Saadet Partisi, MHP ve CHP gibi partiler de bunları gündeme getirmek zorunda. STK’lar bunu konuşmalı. Biz bu haberleri yapıyoruz. STK’lar sizler bir basın toplantısı yapın” dedi. HDP tarafında eleştirilerek hedef haline getirildiklerini ifade eden Gül, “Bizi eleştireceğinize öncelikle bu yolsuzluğun hesabını verin.  Yapılan borçlar ortada” diye ifade etti.

KAYYUMLAR 2 YIL İÇİNDE VAN VE İLÇELERİNİ DÖNÜŞTÜRDÜ

HDP yöneticilerinin kent ve halk için en son konuşması gereken kesim olduğuna dikkat çeken Gül, “Büyükşehir’de yapılanları bir kenara bırakalım. Bugün sahil bandında yapılanlara bakalım. Edremit’e bakalım 30 yıl buyunca bir çivinin çakılmasına müsaade etmeyen bir yapı vardı. Bu yapının içinde uyuşturucu ticareti yapanlar vardı, kadın ticareti yapanlar vardı. Güneş battıktan sonra insanlar ailesiyle orada bir dakika duramıyordu.  İpekyolu Belediyesi’nin ufak dokunuşlarla yaptığı ortada, Erdiş Belediyesi’nin yaptığı ortada. Bunların tamamı iki yıllık bir sürede yapılmış. Kayyumları sevmeye bilirsin, irademi gasp edildi diyebilirsin ama neden atandığını sorgulamalısın. İnsanlar sokaklara çıkamıyordu. HDP’liyöneticiler bu memlekette en son konuşacak insanlar, mümkünse hiç konuşmasınlar. Hiçbir yatırım yapmadığı halde bu insanlardan ellerinden olanı da almaya çalıştılar. İnsanlardan haraç toplamaktan  kalkın kepenk kapatmaya kadar. Hemen hemen her hafta kepenkler kapatılıyordu. Kente huzur kalmamıştı. Bunların sebepleri belediyelerin yanlış politikalarıydı” dedi

HDP HİÇ PROJEYLE GELMEDİ

HDP’li yöneticilerin Van’a hizmeti amaç edinmediklerini söyleyen “Bugüne kadar projeyle geldiler mi? Biz bunu bunu yapacağız dediler mi? Tam aksine biz proje sözü vermiyoruz diyorlar. Bunu söyleyen bir anlayıştı ne beklenilir.  Kaybetme riskleri ortaya çıktı. Kayyumlara duyulan teveccüh ortaya çıktı. Toplanan kalabalık bunun bir göstergesiydi. Daha yeni yeni proje sundular.  Vatandaş hizmet bekliyor. Vatandaş hizmetleri kayyum döneminde gördü. Paralel yapı, geçmişte 6-7 ekim olaylarında panzerler halkı kışkırtman için kenarda duran minibüsleri, araçları  sürerek barikat yapmıştı. Maalesef o dönemde polisler de vardı. Tüm bunlara baktığımızda şimdi huzur ve güven var.  Koordineli çalışınca teröre çok ciddi bir darbe vuruldu. Halkın içine inen bir devlet anlayışı var” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi - VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL