Kaymakam Çiçekli: Hizmetlerimiz çarpıtılıyor

Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın ilçede yapılan plajla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdiği önerge sonrası, bazı basın yayın organlarında çarpıtma bilgilerin yer aldığını belirterek, plaj

VAN 18.11.2017 17:40:36 0
Kaymakam Çiçekli: Hizmetlerimiz çarpıtılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü kıyısında yapılan ve bölgede bir ilk olan halk plajının açılmasının ardından ortaya atılan yalan ve çarpıtma bilgilerin ardı arkası da kesilmiyor. 

   1967 yılından kalma ve köylüler tarafından ahır olarak kullanılan köy okulu, Edremit Belediyesince temizlenerek hizmete sokulmuştu. Herhangi bir inşaata da izin verilmezken, hiçbir yapının sonradan yapılmadığı bölgede, Urartu medeniyetinden kalma höyük ise tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınmıştı. Tüm bunlara rağmen açıldığı günden beri belli kesimlerin hedefinde olan halk plajı için son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı açıklama da çarpıtılarak farklı boyutlara çekildi. 

   Kültür ve Turizm Bakanlığının halk plajı önüne dökülen ‘100 metrekarelik asfaltın parke taşı ile değişimi’ ile ilgili açıklamasını farklı yerlere çeken hizmet düşmanları, algı operasyonlarından ise vazgeçmiyor. Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, olaya tepki gösterdi.

    Başkan Çiçekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli hemşehrilerim yaz aylarında Edremit Halk Plajı’nı hep beraber açtık. Buradaki binaların 1967 yılında yapıldığını, harabe halde olduğunu, buraları temizleyip hizmete açtığımızı daha öncesinde paylaşmıştım. Bu hizmeti karalamak için her türlü çaba içine girdiklerini de hatırlarsınız. Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanımızın buradaki asfaltın bir kısmının kaldırılması ile ilgili açıklamasını çarpıtıyorlar. Birinci ağızdan söylüyorum, basit bir asfaltın parke taşı ile değişimi (100 m2) mevzusunu kendi yalanlarına alet etmeye çalışıyorlar. Herhangi bir bina veya yapı yapmadık ve YIKMAYACAĞIZ. Burada bir Ermeni mezarlığı da YOK! Tüm gayretimizle Van'a ve Edremit’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Ermeni asıllı Milletvekili Garo Paylan ve bu konuyu takip edenlere sesleniyorum; bu doğa harikası yeri daha da güzelleştireceğim, bu memlekette yaşayan herkesi oraya götürecek ve burayı insanımızın hizmetine kazandıracağım. Seneye tekneler, jet skiler, yelkenler ve tüm modern imkanlarla plajımızın kalitesini artırarak insanımıza hizmete devam edecek inşallah. Kalın selametle” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi