Kayıt dışı çalışan esnafa kayıt uyarısı

Van Deftertarı Murtaza Kamar ve Van Vergi Dairesi Müdürü Özer Arslan Van Berlerler ve Kuaförler odası Başkanı Veysel Koç’u ziyaret etti.

VAN 26.02.2019 14:53:02 0
Kayıt dışı çalışan esnafa kayıt uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Deftertarı Murtaza Kamar ve Van Vergi Dairesi Müdürü Özer Arslan Van Berlerler ve Kuaförler odası Başkanı Veysel Koç’u ziyaret etti.

Ziyarette Van’da faaliyet gösteren kayıtlı esnafın ekonomik nedenlerle yaşadığı sıkıntıları anlatan Başkan Veysel Koç, “Ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar Van’daki esnafları da olumsuz etkiliyor. Bunun yanında kayıt dışı esnaflık yapanlar, kayıtlı çalışan esnafımıza karşı haksız rekabet yapıyor. Haksız rekabetin önlenebilmesi için Van Defterdarlığı’na 01 Eylül-31 Ekim 2018 tarihleri arasında Van’da kayıt dışı faaliyet gösteren bay bayan kuaför ve berber esnafının listesini denetim yapılmak üzere vermiştik” diyerek Vergi Dairesi tarafından denetimlerin yapılmasını istedi.

ESNAFA KAYIT DIŞI ÇALIŞMAMA UYARISI

Van Defterdarı Murtaza Kamar da, kayıt dışı esnaf denetimi ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz, önümüzdeki günlerde de denetimlerimiz başlayacak. Denetimlerde cezalı duruma düşmemeleri için esnafımızı vergi kaydı yaptırmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL