“Kayayı güçlü rakip görmüyorum“

Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yaklaşık beş yıllık görevi esnasında kalıcı hizmetler gerçekleştirememesine rağmen yeniden aday gösterildiğini söyleyerek, '

VAN 1.01.2014 14:43:01 0
“Kayayı güçlü rakip görmüyorum“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve teşkilat yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret eden AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Van'da sadece iki partinin yarışacağını söyledi. İl Başkanı Aras ise 30 Mart akşamı kazanacak olan ismin Gülaçar olacağını belirtti.



Gazetemizi ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç ve Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, henüz seçim çalışmalarına başlamadıklarını, sadece ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"ŞU ANDA SAHAYI OKUYORUZ"
Sahayı okuyarak güçlerini yokladıklarını ve çok iyi bir izlenim aldıklarını anlatan Gülaçar, "Henüz çalışmalarımıza start vermedik, ama şuanda ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. STK'larımızı ziyaret ediyoruz. Bugünde basınımızın güzide gazetelerinden Bölge Gazetesi'ni ziyaret etmiş bulunuyoruz. Esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz. Ev toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu arada da işlerimiz oturuncaya kadar bir çalışmamız, bir gayretimiz var. Şu anda sahayı okuduğumuzda da işin doğrusu memnunuz. Ciddi bir teveccüh görüyoruz. Belki bu noktada halkın bize karşı teveccüh ve memnuniyetinin birçok önemli saç ayağı var. Onlardan birisi işte 8-10 aydan beridir süre gelen bu demokratikleşme çözüm süreci veya işte kardeşlik projeleri üzerinden bölgemizin artık hakikaten huzura kavuşması, burada bir güven ortamının oluşması buda işin doğrusu elimizi güçlendiren halkımız nezdinde de iktidarımıza büyük bir teveccühünde olmasına vesile olan bir durumdur. Belki bu noktada daha söylenmesi birçok şey var. Yani AK Parti hem Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız itibariyle, hem de hükümetlerimiz itibariyle işte yapılan güzel hizmetlerin takdir bulmasıdır. Umuyoruz ki çok güzel bir çalışma çıkaracağız" dedi.

"VAN'DA AK PARTİ VE BDP YARIŞACAK"
Van'da kendilerinin bir rakibi olduğunu söyleyen Osman Nuri Gülaçar, "Yerelde Van'da herhalde iki partinin dışında başka bir partinin yarışmasını beklemiyoruz. Belki bazı partilerimiz çok cüzi miktarlarda oy alabilirler, ama bu tamamıyla AK Parti ve BDP arasında geçecek bir seçimdir. Yani işin doğrusu Bekir Kaya'yı güçlü bir rakip görmüyorum. Bunu söylerken de 5 yıllık icraatlarına vurgu yaparak bunu ifade ediyorum. Onlar belediyeyi devraldıklarında çok büyük iddialarla ve hatta birçok spekülasyonlarla aldılar. Burhan beyle ilgili spekülasyonlarla bu seçimi kazanmışlardı. Ama gelinen noktada 5 yılda bu şehre yapılacak bir tek hizmet olmayınca şuan işte su sorunu orta yerde. Sanki çok büyük bir meseleymiş gibi duruyor. Yani bizim hükümetimizin üzerinden burada 143 trilyon bir yatırım var. Bu su ishale hattı 2050'lere kadar ve hatta 70'lere kadar tamamen su sorunumuzun çözüldüğü bu ortamda hala sanki belediyecilik eşittir su gibiymiş gibide bunun altından kalkamamaları veya üstesinden gelememeleriyle bir zafiyet, bir sıkıntı icraatları itibariyle gerçekten eleştirilmesi gereken kötü bir belediyecilik yapılmıştır. Buda bizim umutlarımızı daha fazla pekiştiriyor. Bu noktada insanlarımızın bize olan teveccühünü fazlasıyla katlayacağını gösteriyor" diye konuştu.

"BELEDİYE BORÇLARINI AÇIKLAMALIDIR"
Van Belediyesi'nin Özel İdare bütçesinden çok iyi para almasına rağmen iyi çalışamadığını ve borçlarını açıklayamadığını söyleyen Gülaçar, "Borçlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklayacaklarını söylediler. Mevcut belediyenin borcu devrettiğimiz borçların kat ve kat üstündedir.  Bunu da en yakın zamanda açıklamalarını bekliyoruz. Şuan halk nezdinde konuşulan çok ciddi rakamlar var. Eğer bu memlekete bir çivi çakılmamışsa ama iddia edilen bu kadar da borç varsa, gerçekten bu çok acı bir şeydir. İnanılmaz derecede acıdır. Bu memlekete, bu memleketin insanına yazıktır. Bu noktada hesap verilebilir olunmalıdır. Hakikaten belediye borçlarıyla, alacaklarıyla bütün kurumlar nezdinde kendisini ifade etmeli ve bunu bu halkın bilmeye hakkı var. Bütçe itibariyle de öyle bir kat filen değil. Depremden biraz önce başlayan ve deprem sonrasında arttırılan bütçeler 2-3 katı şeyler ifade ediyor. Dolayısıyla belediyenin hizmet noktasında üretmesi gereken çok büyük işlerin olması gerekiyor. Bizim gözle görebileceğimiz, insanımızı görebileceği şeylerin olması gerekirdi. Ama maalesef bunlardan hiçbirisi mevcut değil" şeklinde konuştu.

"17 ARALIK OPERASYONU TERS TEPECEK"
17 Aralık'taki operasyonun sırf Başbakan Erdoğan'ı düşürmek için tezgahlandığını dile getiren Gülaçar, "Bu hükümetimize ve Başbakanımıza karşı yapılan ilk operasyon değil. Başbakanımıza karşı bu operasyonlar defalarca gerçekleşti. Ama sanki her defasından Rabbimin yardımlarıyla ona destek veriyor, bu oyunları bozuyor. 17 Aralık operasyonunun asıl amacı budur. Yani Başbakanımızı işte seçime yaklaşırken kamuoyu nezdinde düşürme, yıpratma gibi bir imajdır. Ama şuan halk nezdinde biz bu oyunun farkındayız. Bu oyunu daha öncede gördük. Yemeyiz diyen bir kitlemiz var. İzmir bunun örneğidir. Sakarya'dan Başkanımız İstanbul'a gelirken yüz binler sokaklara dökülüyor. İnanılmaz bir teveccüh var.  Van'da da aynı teveccühe şahit oluyoruz. Yaşlı annelerimiz kızım, oğlum biz bu oyunun farkındayız diyorlar. Yani burada inanıl bir sağduyu var. İşte birkaç gün önce Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu buradaydı ve biz onu camiden temel atma törenine Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnaf ziyaretimizde bire bir şahit olduk. İnanılmaz bir teveccüh var. Sayın Bakanımızda memnuniyetini bizimle paylaştı. Ama halkın memnuniyeti bunun çok daha ötesindeydi. İzdihama neden olacak kadar güzel bir şeydi. Bu aslında hem Türkiye'de hem de Van'ımızda 17 Aralık operasyonunun nasıl bir şeye dönüştüğünü de, yani bozulması adına, sahiplenme adına, bugün Başbakan'a sahip çıkmazsan düşüncesiyle bizim insanımız inanılmaz bir teveccüh göstermiştir. Kendi adına bu sağduyulu halka teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi. Gülaçar, ilçe adaylarının hafta sonunda açıklanacağını da belirterek, hiçbir aday adayının küskünlük içine girmemesi gerektiğini belirtti.

"VAN'I AK PARTİ KAZANACAKTIR"

Gülaçar'dan sonra söz alan İl Başkanı Abdullah Aras, "Seçime sürecine girdiğimiz gün bütün Van kamuoyunun beklentisi buydu. İyi bir adayla çıkın. Kim olursa olsun iyi bir adayla bu memleketin büyükşehir belediyesini alırsınız deniliyordu. Bu konuda halkımızın bize karşı büyük bir teveccühü vardı. Biz Allah'a hamd olsun 3 Aralık itibariyle bu iyi adayımızı bulmuşuz. 20 günden bu yana halkın, sivil toplum örgütlerinin içerisinde, esnaf ziyaretlerinde görmüş olduğumuz kadarıyla hamd olsun iyi bir aday bulmuşuz. Halkımızın büyük bir teveccühü var" dedi.

Gülaçar'ın her açıdan beğenildiğini vurgulayan Aras, "Hocamızın daha önceki hem geçmişi, mazisi, hem Van'da bırakmış olduğu itibarı, şaibesiz bir isim olmasıyla hem de 28 yıl boyunca çok kutsal bir imamlık görevini idame etmesi halkta ciddi anlamda bir güvene vesile olmuştur. Halkın şuanda çok ciddi anlamda bir teveccühü var. Evet, Osman hoca bu işi yapar, Osman Hoca Allah'tan korkan bir insandır, adil olan bir insandır, bizimde böyle bir adaya ihtiyacımız vardı deyimlerini kendi gözlerimizle ve kulaklarımızla şahit oluyoruz. Biz Allah'ın izniyle bu adayımızla başarı elde edeceğimiz noktasında hiçbir şüphemiz yoktur. Kamuoyunun da bu şekilde bilmesi gerekiyor. Bunun en bariz belirtisi ise başkanımızın isminin açıklanması bazı farklı kesimler başkanımızı yıpratmak amacıyla ortaya sergilemiş olduğu iddiaların hiçbir tanesi şuanda gündemde kalmamıştır ve çok kısa bir zaman içerisinde yok olup hafızalardan silindi. Önemli olaylardan bir tanesi de başkanımıza atıf edilen iddialar, yani yalan beyanlar Başkanımızın Allah'a hamd olsun siyaseti ve onuru ile olan iddialar değildi. Bir tutuklama hadisesi olmuştur. Buda inancından dolayıdır ve bundan da beraat etmiştir. Bizim adayımızda hamd olsun varlığıyla bu işi götürecek kapasiteye sahiptir. 30 Mart akşamında Osman Nuri Gülaçar belediye başkanıdır diyebiliriz. Bundan hiç kimsenin şevk ve şüphesi yoktur. Allah'ın izniyle, Allah'ın nihayetiyle, bu tempomuzla, halkımızın teveccühüyle bu 17 Aralık operasyonun getirmiş olduğu artı katmanlarla birlikte 30 Mart Vanlıların olacaktır. Biz bunun müjdesini de buradan vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bölge: Hacı Yılmaz