Kayatürk: “Bu halk, Erdoğan'ı size yedirmeyecek“

SOĞANDA: HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA YANSITILMASI GEREKİYOR

VAN 24.08.2015 10:35:25 0
Kayatürk: “Bu halk, Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Van İl Danışma Meclisi'nde konuşan Milletvekili Burhan Kayatürk, Kürtlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sonuna kadar sahip çıkacağının altını çizerek, "Osmanlı hilafetine yapılmak istenenler şimdi Erdoğan ve Davutoğlu'na yapılmak isteniyor. Bu halk Adnan Menderes'e ve Turgut Özal'a sahip çıkamamanın acısını yüreğinde taşıyor. Fakat bu halk, Erdoğan'ı kimseye yedirmeyecek" dedi.
Bölge: Burhan Ergin
Ak Parti'nin İl Danışma Meclisi Toplantısı, Cumartesi günü Ak Parti İl Binasında gerçekleşti.  İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Danışma Meclisi toplantısına; AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ak Parti 22. Dönem Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Edremit İlçe Başaknı Halis Bayramoğlu, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Abdullah Aras, partililer ve davetliler katıldı.
Toplantıda ilk söz alan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, erken seçime değinerek, yeni bir genel seçim için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Ardından söz alan Milletvekili Burhan Kayatürk ise Erdoğan ve Davutoğlu'na büyük kumpasların kurulduğunu belirtti.
 
SOĞANDA: HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA YANSITILMASI GEREKİYOR
7 Haziran seçimlerinde bölgedeki halka büyük baskılar yapıldığına dikkat çeken Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, "7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti iktidarı ile birlikte gelen özgürlükleri bazı kesimler, despot zihniyetinde ki gruplar, seçmenleri tehdit ediyor, Kürt kökenli kardeşlerimize bu bölgede büyük baskılar yapılıyor. Demokrasinin en önemli ayağı sandıktır. Halkın kendi iradesinin sandığa yansıtması gerekiyor. Aksi takdirde demokrasiden bahsetmek ne kadar doğrudur. İsimlerinde demokrasi var, fakat demokrasiye engel olanlarda bunlardır. Fakat önümüzdeki günlerde bu demokrasiyi bozanlar cezalarını çekeceklerdir. 80 sene önce yapılan katliamlarda CHP zihniyeti vardı. O dönem CHP'nin yarattığı bu baskılar da en çok Doğu zarar görüyordu. Şuan bir bakıyorsunuz HDP ile CHP el ele girmiş siyaset yapıyor. Bu olanları kesinlikle Kürt kardeşlerimizin görmesi gerekiyor. Bu halk kendisine hizmet veren AK Parti'yi her zaman dost bildi, kardeş bildi. Bir fetret dönemi yaşandı. Allah'ın izniyle bu fetret dönemini hep birlikte atlatarak yeniden tek başımıza iktidar olarak, anayasayı değiştireceğiz" dedi.
Daha sonra söz alan Ak Parti Van Milletvekili Kayatürk ise, koalisyon görüşmelerinde olumsuz bir tablonun çıktığını belirterek, Türkiye'nin erken seçime gideceğini anlattı.
Kayatürk, MHP Lideri Bahçeli'nin çok enteresan bir tutum sergilediğini de belirterek, "Bizler koalisyon hükümetinin kurulması için tüm partilerle teker teker görüştük. CHP zihniyeti bizlere çok uzak olmasına rağmen onlarla görüştük. Daha sonra Sayın Bahçeliyle görüştük. Bahçeli açıkça dediki biz kısa sürelide uzun sürelide bir koalisyon destek vermeyeceğiz. Geriye bir tek erken seçim kaldı. MHP kalktı erken seçime de karşı çıktı. Siz neyin yanındasınız? Seçime gitmekten başka bir yol kaldı mı? Çok enteresan bir tutum. Bu tutumlarından ötürü sosyal medyada çok komik şeyler dolaşıyor. Siyaseti kimse bu duruma düşürmemesi gerekiyor. Siz çıkıp AK Partiyle birlikte gerçekten çözüm üreteceğinize siyaseti durdurma noktasına getirdiniz" dedi.
 
KAYATÜRK: "ERDOĞAN DÜŞMANLARI, HDP'YE OY VERDİ"
7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde yüzde 13 oy alarak barajı aşan HDP'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlarının oy verdiğini kaydeden Milletvekili Kayatürk, "Seçimden önce saz çalanlar, bu gün her barbarlığa sessiz kalması manidardır. Demirtaş, seçimden önce Cumhurbaşkanımız için seni başkan yaptırmayacağız ifadelerini kullandı. Tamam, anladık Erdoğan düşmanları sana oy verdi ve Meclis'e girdin. O zaman artık sağlam kelimeler kullanman gerekiyor. Şimdi uzlaşı, diyalog zamanıdır. Seçimden sonra hemen dediler ki AK Partiyle koalisyon yapmayacağız. Kürtleri fare zehriyle zehirleyen CHP'yle koalisyona varım. Hatta MHP'yle bile varım dedin. Ama AK Parti'yle asla koalisyon kurmam diye açıklamalar yaptınız. Neden AK Parti çünkü Kürt meselesini çözmeye çalıştı.Sultan Abdülhamit'ten sonra kimse Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan kadar Kürtlere yakın olmadı. Erdoğan, her zaman Kürtlere çok değer verdi. Kobani 'de Erdoğan kalktı dedi ki bir kara harekâtı olmadan siz IŞİD'i durduramazsınız. Ey NATO siz neden bu terör örgütü İŞİD'in karşısında değilsiniz. IŞİD, dünyanın en kirli terör örgütüdür. Ama HDP çıktı dedi ki AK Parti İŞİD'edestek veriyor.  İnsan biraz utanır ya. İnsan biraz düşünceli olur" ifadelerini kullandı.
 
KAYATÜRK: "KÜRTLER ER VEYA GEÇ SİZE HESAP SORACAK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve partilerine karşı çok kirli bir oyunun sergilendiğini belirten Burhan Kayatürk, "Er veya geç Kürt halkı bu iftiraları attığınız için hesap soracak. Partimize karşı, çok kirli oyunlar oynanıyor. Erdoğan ve Davutoğlu'nu Kürtlere karşı düşman yapmak için çok büyük çabalar sarf ediliyor. Tabi bunlar emirleri dışarıdan alıyorlar. Halkın artık bunları net olarak görmesi gerekiyor. Önümüzde erken seçim var. Bu seçim her şeyin panzehri olacaktır. Biz burada operasyonlar olsun diye temenni içerisinde olmadık. Fakat devlet kendi insanını korumak zorundadır. Biz burada özgürce siyaset yapmak istiyoruz dedik. Huzurca yaşamak istedik. Biz burada haraç toplansın istemedik. Biz bölgede şiddet olsun istemiyoruz. Yatırım gelsin istiyoruz. Bizle canımızı dişimize taktık.Bakın bölgede işsizliğe zincir vuracak olan Tekstil Kent yüzde 90'ı bitmek üzeredir. Fakat bu yatırımcılar şimdi kara kara düşünüyorlar. Haraç toplayanlar, huzuru kaçıranlar, eğer biraz Kürt halkını seviyorsa bu alışkanlıklarını bir tarafa bırakması gerekiyor. Yoksa aksi takdirde yatırım gelmez, yatırım gelmediği yerde de refah olmaz. Bir yıl içeresinde depremden sonra Hükümetimiz 17bin 250 tane konut yaptı. Şuan Van merkez ve köylerinde, 30 bine yakın konut yapıldı" şeklinde konuştu.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk son olarak şunları kaydetti; Şimdi kalkıp Tayyip Erdoğan'ı Kürtler nezdinde düşman göstermeye çalışıyorlar. İnşallah başarılı olamayacaklar. Başbakan Davutoğlu'nun daha Dışişleri Bakanıyken, Suriye'deki 3 maddesinden biri de Kürtlere kimlik verilmesiydi. Bakın değerli kardeşlerim, bir dönemler Osmanlı hilafetine yapılmak istenenler, şimdi Erdoğan ve Davutoğlu'na yapılmak isteniyor. Bu halk Adnan Menderes'e sahip çıkamamanın acısını yaşıyor. Turgut Özal'a sahip çıkamamanın acısını yüreğinde taşıyor. Fakat bu halk Erdoğan'ı kimseye yedirmeyecek. Sonuna kadar sahip çıkacak"
Konuşmaların ardından İl Danışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.