KAYA'DAN İLGİNÇ BENZETME

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterili, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

VAN 18.02.2014 10:31:41 0
KAYA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterili, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Kaya, tüm ziyaretlerinde "Biz halkımızın emanetine asla ihanet etmedik, etmeyeceğiz. Biz bu emeği ve değeri şahsi değerlerimizden daha fazla koruyacağız" sözünü verdi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterili, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Sabah saatlerinde ilk ziyaretlerini Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VANTSO) gerçekleştiren Kaya, Çoban ve beraberindekileri TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Takva: Eşbaşkanlık sistemi için BDP'ye teşekkür ediyoruz

Eşbaşkanların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Takva, yerel kalkınmada kadınların öncü rol alması gerektiğini belirterek, BDP'nin eşbaşkanlık sisteminin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Yerel yönetimler ve merkezi iktidarın gücünü kent insanının hayatını kolaylaştırmak için kullanmak istediklerini belirten Takva, bunun için diyalogun şart olduğunu belirtti. Belediye bünyesindeki kent konseyinin daha işlev hale getirilmesi için belediyenin çaba göstermesini isteyen Takva, kent konseyine tüm kesimlerin katılımını sağlayacak bir düzeye getirilmesi gerektiğini ifade etti. 10 bin üyelerinin olduğunu hatırlatan Takva, "Belediye yönetimi ile sürekli bir araya gelmemiz gerekiyor. Bekir Kaya ile bugüne kadar bir iletişimsizlik yaşamadık bundan sonrada yaşamayacağız. Ancak belediyede sadece esnafların sorunları ile ilgilenecek bir birimin oluşması gerekiyor" dedi. Takva, daha sonra hazırladıkları sorunları ile ilgili kitapları Kaya ve Çoban'a sundu.

Çoban: Kadınlar kent inşasının her aşamasında yer alacaktır

Takva'dan sonra konuşan Kaya, ise demokratik ve şeffaf bir belediyecilik modeli oluşturduklarını bunun için alternatif bir belediyecilik yapacaklarını söyledi. Halkın kent yönetimine aktif katılımını esas alan ve halkın kentte söz sahibi olduğu bir belediyecilik yapacaklarını belirten Kaya, kentteki sorunlarla ilgili bireysel ve şehir alışkanlıklarının kolay kolay bitmeyeceğini bu nedenle sorunların bitirilmesinin de güç olduğunu söyledi. İmar konusu ile ilgili merkezi hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğinden kaynaklı sorunların devam ettiğine işaret eden Kaya, "İmar bir kentin anayasası ancak kimse bu anayasaya uymak istemiyor. Emlak vergileri ile ilgili de kentteki tüm bileşenler oturup buna karar vereceğiz" dedi. Hatice Çoban ise, kadınların var olduğunu ancak bugüne kadar kentin görünen yüzü olmadıklarını söyleyerek, kentin inşasında bundan sonra kadınların aktif rol üsleneceğini belirtti. Kentin her noktasına kadın rengi ve kadın emeği dokunacağını söyleyen Çoban, bu sayede kentlerin herkesin ortak katılımı ile inşa edilebileceğini belirtti.

Tuğrul: Gittiğimiz her ev, her mahalle belediyeden memnuniyetini dile getiriyor

Kaya, Çoban ve beraberindekiler daha sonra Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Burada konuşan Tuğrul, Van Belediyesi'nin 5 yılda çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Gittiğimiz her evde, her mahallede Bekir Kaya ve ekibine büyük bir teveccüh var. Başımızı dik tutukları için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Tuğrul ardından Kaya ve Çoban'a önerilerini sundu. Eşbaşkanlar ardından Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Eşbaşkanlar burada da oda yönetiminin istek ve taleplerini aldıktan sonra bu kez Van Halk Otobüsleri Dayanışma Derneği Başkanı Kutbettin Göközler ve üyelerini ziyaret etti. Kalabalık bir kitle tarafından alkışlarla karşılanan Kaya ve Çoban burada şoför esnafları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaya: Biz kimse gibi 'edeceğiz', 'yapacağız' demiyoruz

Burada toplanan çok sayıda kişiye konuşan Kaya, seçim çalışması nedeniyle yaptıkları ziyarette yaşanan sorunları konuşacaklarını söyledi. Halkın kendilerine otobüslerle ilgili sıkıntılar ilettiğini söyleyen Kaya, bu sıkıntıların yaşanmaması için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini belirtti. Van'ın burada yaşayan herkesin kenti olduğunu, kentte yaşanan herhangi bir sorunun da tüm kentin sorunu olduğunu aktaran Kaya, "Seçim sürecinde herkes provokasyonlara dikkat etmelidir. Sıkıntılarımıza rağmen her şeyi sizin istediğiniz şekilde yaptık. Halka hizmet etmek vicdani bir meseledir. Siyasi kimliği ve görüşü ne olursa olsun bu vicdanla çalışmalıdır. Biz kimse gibi 'edeceğiz', 'yapacağız' demiyoruz. Bizim tepeden inme projelerimiz yok. Bizim en büyük projemiz halkla birlikte üretmektir. Toplum mühendisliği değil, halkla birlikte plan yapmak istiyoruz." dedi.

Kaya'dan 'şehre civciv gelmiş' esprisi

Geçmişte yaptıklarının iki, üç katını gelecek yıl içerisinde yapacaklarını aktaran Kaya, "Biz halkımızın emanetine asla ihanet etmeyeceğiz. Biz bu emeği ve değeri şahsi değerlerimizden daha fazla koruyacağız. Bizi asfalt yapmakla suçlayanlar bugün asfaltı proje olarak açıklıyorlar. Gelecek, gelecek dendi baktık ki, şehre civciv gelmiş" dedi. Kaya'nın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, söz alan şoförler ise "Ne istediysek Belediyemiz bize sağladı. Bizim tek isteğimiz Kaya ve Çoban'ın yüksek oyla seçilmesidir" diye konuştu. Kaya ve Çoban daha sonra Otogar esnafını ziyaret ettikten sonra kentte bulanan taziyeleri gezdi.

GÜNDEM VAN.COM