Kaya: Onlar kazandıklarında kral, biz ise hizmetkar oluyoruz

BDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçim çalışmaları için gittiği Van'ın Gürpınar İlçesine bağlı köylerde atlı süvariler ve sloganlarla karşılandı.

VAN 18.03.2014 16:29:18 0
Kaya: Onlar kazandıklarında kral, biz ise hizmetkar oluyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçim çalışmaları için gittikleri Van'ın Gürpınar İlçesine bağlı köylerde atlı süvariler ve sloganlarla karşılandı. Gittikleri her köyde halk eş başkanlara sevgi gösterilerinde bulunurken, kadın, genç, yaşlı, çocuk herkes yollara inerek eş başkanlarını bağırlarına bastı.


BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçim çalışmalarına Van'ın Gürpınar İlçesi'ndeki köylerde devam etti. Üçer ve Kaya'nın yanısıra, Gürpınar Belediyesi Eş Başkan adayları Zeki Yıldız, Yıldız Çetin, Türkiye Barış Meclisi üyeleri Hakan Tahmaz, Meral Saklıyan, Sema Solaklı, Gülten Uçar ve BDP Gürpınar İlçe yönetimi de ziyaretlere katıldı. Onlarca araçlık bir konvoyla ilçe girişinde karşılanan Üçer, Kaya ve beraberindekiler daha sonra ilçe merkezini araçlarla gezdi. İlçe merkezinin ardından konvoy bu kez Güzelsu (Xoşab) köyüne geçti. Burada da halkla biraraya gelen eş başkan adayları daha sonra köy gezilerine çıktı.

Tahmaz: Barış'ın ancak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çizdiği yoldan geçer
Köy gezilerinde ilk olarak Topsakal (Paçan) köyünü giden eş başkan adayları burada atlı süvariler tarafından karşılandı. Yol üzerinde konvoyun geçtiği tüm köylerde halk yollara dökülerek, eş başkan adaylarını karşıladı. Topsakal köyüne varan eş başkanlar burada da yüzlerci kişi tarafından alkış ve sloganlarla karşıladı. Kadınların ve gençlerin çoğunlukta olduğu karşılamada Halepçe Katliamı nedeniyle saygı duruşunda bulunulmasının ardından ilk konuşmayı Türkiye Barış Meclisi'nden Hakan Tahmaz yaptı. Barış için mücadele edenler için tek umudun Kürtler olduğunu belirten Tahmaz, Türkiye'nin giderek kaosa sürüklendiğini söyledi. Barış'ın ancak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çizdiği yoldan gelebileceğini, başka yolun da olmadığını aktaran Tahmaz, "Bir yılın değerini anlamayanlara sesleniyoruz; siz Öcalan'a, KCK'ye ve PKK'ye kulak vermek zorundasınız" dedi. Türkiye Barış Meclisi üyesi Meral Saklıyan ise, "Kıskanıyorum sizi, ne kadar haklı ve gururlu bir halksınız" dedi.

Üçer: Yerel seçimler özgürlüğümüz için çözüm şansı doğurdu
Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, Kürtlerin kendi coğrafyalarında katledildiklerini belirterek, 100 yıldır bu katliamların devam ettiğini söyledi. Artık kimsenin Kürtleri yenemeyeceğini ifade eden Üçer, verilen bedellerle Kürtlerin artık birlik olduklarını söyledi. Türkiye'de şuan barıştan söz edilebiliyorsa bunun Öcalan sayesinde olduğunu aktaran Üçer, "Yerel seçimler özgürlüğümüz için çözüm şansı doğurdu. Bir daha başka partilere oy verip evimizi yıkmayalım. İrademizi sandığa yansıtıp, sandıklardan özgürlük çıkaralım" dedi.

Üçer'den köylere uyarı: Gençlerinizi El-Nusracı'lardan uzak tutun
Burada ki buluşmanın ardından eş başkan adayları bu kez Yelekli (Yekmale), Öveçli (Repetik) ve Elaçmaz (Selexane) köylerini ziyaret etti. Burada da konuşan Üçer, bazı grupların eliyle köylerdeki gençlerin kandırılarak El-Nusra'ya savaşçı olarak gönderildiği duyumları aldıklarını, bunun kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. Buradan gönderilen gençlerin orada kendi kardeşlerinin kafalarını kopardığını söyleyen Üçer, halkın örgütlenerek buna 'dur' demesi gerektiğini ifade etti. Saddam'ın uyguladığı sistemi bugün AKP'nin devreye koyduğunu ifade eden Üçer, Halepçe ve Roboski'yi örnek verdi.

Kaya: Onlar kazandıklarında kral, biz ise hizmetkar oluyoruz

Üçer'in ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Kürtlerin en öncelikle taleplerinin başında barış ve özgürlüğün geldiğini belirterek, bu nedenle bu seçimlerin Kürtler açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnsanların arasına çıkacak yüzleri olmayanların halkın kapısına giderek oy istediğini söyleyen Kaya, "Bir de TOMA, asker ve polislerle gidip halkımızdan oy istiyorlar. Çünkü onlar kazandıklarında kral, biz ise hizmetkar oluyoruz. Bizim onlardan farkımız bu" dedi.

Sabah saatlerinde başlayan köy ziyaretleri akşam geç saatlere kadar sürdü. Geri dönüş yolunda eş başkanların geçtiği birçok köyde ateşler yakılarak, halaylar çekildi.



BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçim çalışmaları için gittikleri Van'ın Gürpınar İlçesine bağlı köylerde atlı süvariler ve sloganlarla karşılandı.