Kaya: Halklar Arası Barış ve Kardeşlik İçin Çalışıyoruz

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren Barış ve Demokrasi Partisi İpekyolu İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Bakraçlı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

VAN 20.03.2014 10:48:07 0
Kaya: Halklar Arası Barış ve Kardeşlik İçin Çalışıyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Yukarı ve Aşağı Bakraçlı köyünde yüzlerce vatandaşın katıldığı halk toplantısı düzenledi. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile Bakraçlı köyünde düzenlenen halk toplantısına Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser katıldı.

Kaya: Halklar arası barış ve kardeşlik için çalışıyoruz

Taziye evi salonun tamamen dolduğu toplantı da ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaklaşan seçimlerin önemine değindi. Sistem partilerinin tek derdinin seçimleri kazanmak olduğunu, Barış ve Demokrasi Partisi’nin ise halkların birlik ve bütünlüğünü sağlamak olduğunu söyledi. Dünya da Kürt halkı kadar bedel veren başka bir halkın olmadığını ifade eden Kaya, bunun nedenlerinden bir tanesinin Kürtlerin ittifak olamamasından kaynaklı olduğunu dile getirdi. Bunun için Kürtler ve halklar arası barış ve kardeşliğin temelini inşa etmek için çalıştıklarını belirten Kaya,” Bizim koltuklar gibi bir derdimiz yok. Bizlerin en temel görevi, halkımızın birlik ve bütünlüğünü sağlamaktır. Onlarla el ele yerel yönetime dahil olmaktır. Halk belediyeciliğini hayata geçirmektir” dedi.

‘Bunların tüm projeleri hayali ve yalandır’

AKP Van İl Örgütü tarafından kentte bulunan bilbordlara asılan afişlere de değinen Kaya,” Bilbordalara asmışlar, ‘Van’a iş, aş gelecek’ diye. 12 yıldır siz iktidar değil miydiniz? Madem Van’da bu kadar iş, aş sıkıntısının olduğunun farkındasınız, 12 yıldır Van için, bölge halkı için ne yaptınız? Her seçim döneminde hayali ve uyduruk projelerle halkın karşısına geçip oy istiyorlar. Bir Newroz ülkesi projeleri vardı, o projenin üzerinden tam 4 yıl geçti. Yani nasıl ki Newroz ülkesi projeleri hayali ve o kadar yalansa, bugün Van’da bilbordalara astıkları projelerde o kadar yalandır. Kürt halkının artık bu tür yalanlara karnı tok, biz bu seçimlerde hep birlikte büyük bir zaferle çıkacağız. Belediye sizlerin bizlere vermiş olduğu emanettir. Sizlerin huzurunuzda söz veriyoruz, bu emanetinize asla ihanet etmeyeceğiz. Bu emanete ihanet için uzanan ellere izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Herkes barışın etrafından kenetlenmelidir’

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecine değindi. Çözüm süreci ile birlikte son 1 yıldır gençlerin ölmediğini, annelerin ise ağlamadığını dile getiren Bidav,” Son 1 yıldır tek bir gencimiz yaşamını yitirmedi. Bu ülkemiz için çok önemli bir gelişmedir. Bunu sağlayan da barışın mimarı Sayın Öcalan’dır. Bunun için hepimiz barışın etrafında kenetlenmeli ve çember oluşturmalıyız. Halkımızın bugün seçimlerde atacağı her oy özgürlük ve barış için olmalıdır. Van’da bu anlamda barışın ilerleyicisi olan bir kent olmalıdır. Çünkü her kesimden farklı insanları barındıran önemli kentlerden bir tanesidir. Van bu seçimde tüm renkleri ile oyunuz barış ve kardeşlikten yana kullanacaktır” diye konuştu.

‘AKP’yi bu seçimde bitireceğiz’

Barış ve Demokrasi Partisi İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser, vatandaşların Newroz’unu kutlayarak konuşmasına başladı. Kimsenin kimseden iyi evini yönetemeyeceğini ifade eden Keser,” Kendimizi ancak bizler yönetiriz. Bugüne kadar sistem partilerinin tamamı yöneticilik kisvesi altında Kürt halkını bitirmek istedi. Ama hiç biri bunu başaramadı. Kürt halkını bitirmek isteyen iktidarların sonu, her defa tarihin çöplüğü oldu. İşte sıra AKP’de, bu seçim de bizlere Roboski’yi yaşatan, Yüksekova’da halkımızı katleden AKP’yi bitireceğiz” dedi.

‘Halkın taziyesine dahi zırhlı araçlarla gidiyorlar’

Cemaatin AKP’yi, AKP’nin ise Cemaati hırsızlıkla suçladığını söyleyen Keser,” Vallahi ikisi de doğru söylüyor. İkisinin de yapmadığı hırsızlık ve talan kalmadı. Al birini vur ötekine, ikisi de halkın hem canına hem de malına göz dikti. Biz artık Ankara’dan yönetilmek istemiyoruz. Hırsız ve talancı partileri kendimize rakip görmek istemiyoruz. Bu coğrafyada Kürdistan’da Kürt partilerini kendimize rakip görmek, onlarla yarışmak istiyoruz” dedi. AKP’nin Van’da halkın taziyesine dahi zırhlı araçlarla gittiğini söyleyen Keser,” Ural adı verdikleri zırhlı araçlarla halkın taziyesine gidiyorlar. Utanmadan bu halleri ile Kürt halkından oy istiyorlar. Bizim düşmanlarımıza vereceğimiz tek bir oyumuz yok. Bunun için halkımızdan tek ricamız var, sandığa gittikleri zaman ellerini vicdanına koyup, barış ve kardeşlik için oy kullansınlar” dedi.



Vansesi Haber Merkezi