Kartal Belediye Meclis üyeleri tuvaletsiz okulu inceledi

Başkale ilçesinin İran sınırındaki Tandoğan mahallesinde tuvaleti olmamasından dolayı basına yansıyan ilköğretim okulunu CHP’li meclis üyeleri yerinde ziyaret etti.

VAN 12.03.2015 16:11:52 0
Kartal Belediye Meclis üyeleri tuvaletsiz okulu inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
İstanbul Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz tarafından gönderilen CHP’li Kartal Belediye Meclis üyeleri Yücel Süslü, Önder Turmuş, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ile İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu ile birlikte ilçeye gitti.
Partililer İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk’ü makamında ziyaret edip okul ile ilgili bilgi aldı.
Daha sonra ilçe milli eğitim müdürü ile birlikte Tandoğan Mahallesi’ne giden CHP’li meclis üyeleri tuvaletsiz okulda incelemelerde bulundu.
Okulun durumu ile ilgili konuşan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen; “Okul diye çocukların eğitim gördüğü yer tamamen harabe ve kullanılamaz durumda. Okulda sadece tuvalet sorunu yok, çünkü ortada okul yok. Bu çağda bu kabul edilemez bir durumdur. Çocuklar harabe bir sınıfın içinde eğitim görüyor. Duvarlar yıkık. Okul öğretmenlerinin kalabileceği bir lojman yok. Okulda su yok, okul demeye bin şahit ister” dedi.
Kartal belediyesi meclis üyesi Önder Turmuş ise, “Belediye başkanımız Op. Dr Altınok tarafından görevlendirdik. Okulun tuvalet sorunu için geldik. Amacımız çocuklar için bir tuvalet yapmaktı. Fakat yaptığımız incelemelerde gördük ki sorun okul binasının tamamında var. Eski bir bina kullanılamaz durumda. Çocuklara yazık, böyle bir ortamda eğitim görüyorlar. İstanbul Kartal Belediye başkanımızla görüştük, ilçe milli eğitim müdürümüz Cengizhan Öztürk’e ve burada yaşayan vatandaşlarımıza söz veriyoruz, belediye başkanlığımızın giderlerini karşılayacağı modern bir okul yapacağız” dedi.
Partililer okulda incelemelerini bitirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bölge: Zafer Tayfur