Karşılıklı sıcak mesajlar

Uzun süredir hiçbir hükümet yetkilisini karşılamaya gitmeyen Baydemir, Arınç için bu kararını değiştirdi.

VAN 8.10.2012 13:34:20 0
Karşılıklı sıcak mesajlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcü Bülent Arınç'ın üç gün önceki ziyaretinde yine bir ilki gerçekleştirdi.

ARINÇ'I KARŞILAMAYA GİTTİ

Uzun süredir hiçbir hükümet yetkilisini karşılamaya gitmeyen Baydemir, Arınç için bu kararını çiğnedi ve havalimanına karşılamaya gitti. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 27. Başarılı Gazetecilik Ödül töreninde de yan yana oturan ikilinin sıcak sohbeti dikkat çekti.

"KARDEŞ KAVGASINI EL BİRLİĞİYLE DURDURACAĞIZ"

Konuşmasına konuklara Kürtçe "Kentimize hoş geldiniz" diyerek başlayan Baydemir, "Çok dilli, çok kültürlü, çok inançlı bir toplum mozaiğinde yaşıyoruz. Neden bu kavga? Aynı Rabbe inanıyoruz. Aynı Peygamber'e secde ediyoruz. İnancım o ki; sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da bir gün mesul olacak, hesaba tutulacağız. El birliği ile kardeş kavgasını durdurabiliriz" dedi.

"DAHA GÜR SESLE KONUŞMAMIZ LAZIM"

Bülent Arınç ise, Osman Baydemir 'in konuşmasına atıfta bulunarak, Baydemir'in gönlünden koptuğuna inandığı samimi düşüncelerine aynen iştirak ettiğini ifade etti. Baydemir'e teşekkür eden Arınç, "Gönlümüzde yanan sıcaklığın, mutlaka bizi barışa huzura, bu ülkede kardeşliği doyasıya yaşayacağımız günlere yakınlaştırmasını diliyorum. Hükümet olarak bize ne düşüyorsa bunu yapacağız ama gazeteci arkadaşlarımdan da Sayın Baydemir'in konuşmasının ana unsuru olan huzuru, barışı, dostluğu, birbirimizi anlamayı, sesimizi yükselterek biraz daha gür sesle konuşmamız lazım" dedi.

BAYDEMİR: "TAKDİR ETTİĞİM BİR SİYASETÇİ"

Bülent Arınç ve Osman Baydemir , Erdebil Köşkü'ndeki akşam yemeğinde de bir araya geldi.Baydemir'in Arınç'a büyük sempati duyduğu gözlemlendi.

Baydemir ise, bu durumu şöyle özetledi: "Sayın Arınç ne zaman Diyarbakır'a gelse, bizi ziyaret etti. Ayrım yapmadı, valiliğe de gitti, belediyeye de geldi. Takdir ettiğim bir siyasetçidir. Gecede çok önemli bir konuşma yaptı. Çok duygusal biri, yürekten konuşan biri. Verdiği mesajların kişisel mesajları olduğu inancındayım."