Karpuz fiyatları düştü

Van'da iki-üç hafta önce kilosu 1,5-2 TL arası olan karpuz, üretim fazlalığı dolayısıyla 69 kuruşa düştü. Tüketiciler ise düşük fiyata oranla karpuzun tadının istendiği gibi olmadığını savunuyor.

VAN 29.06.2015 15:20:18 0
Karpuz fiyatları düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da karpuzların fiyatı, son günlerde 69 kuruşa kadar düştü. Vatandaşlar fiyatların uygun olduğunu, ancak karpuzun iyi tat vermediğini belirtiyor.
Geçmiş yıllardaki karpuzların çok daha iyi ve kaliteli olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Manavlara her gittiğimizde karpuzun iyi olduğunu, istendiği takdirde kesebileceklerini söylüyorlar. Bazen kesmece olarak alıyoruz ve karpuzun gerçekten de kıpkırmızı olduğunu görüyoruz. Ancak eve gittiğimizde ve karpuzu yediğimizde tadının istediğimiz gibi olmadığına şahit oluyoruz. Geçmiş yıllardaki karpuz ile şimdiki karpuz arasında büyük bir fark var. Sadece karpuz değil, diğer meyvelerde de aynı sorun var. Şekillerde sorun yok, ancak tatlarda sıkıntı var" ifadelerini kullandılar.
Sebzelerin birçoğunda ve meyvelerde de hormon kullanıldığına inandıklarını belirten vatandaşlar, "Karpuzun yanı sıra; çilek, kayısı, erik, kavun, kabak, patlıcan, domates, biber vb. tüm ürünlerde aynı sorunla karşılaşıyoruz. Son yıllarda sebze ve meyvelerde kalite düşük. Bir sebzeyi eve götürdüğümüzde inanın yemek yapıldığında neredeyse yemeğin tadını bozuyor. Bu durum, diğer sebzelerde de geçerli" yorumlarında bulundular.

Bölge: Burhan Ergin