Karne heyecanını hastanede yaşadılar

Kemoterapi tedavisi nedeniyle hastanede eğitim alan çocuklar karne heyecanlarını hastanede yaşadılar.

VAN 13.06.2014 14:28:13 0
Karne heyecanını hastanede yaşadılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde Kemoterapi tedavisi gören ve bu nedenle okula devam edemedikleri için hastanede eğitimlerini sürdüren çocuklar için karne töreni düzenlendi.

 

Yatarak tedavi gören ve eğitimlerini hastane sınıfında devam ettiren 9 öğrenci karnelerini velileriyle birlikte almanın sevincini yaşadı.

 

Hasta sınıfı sorumluları, hastanede yatan çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için çalıştıklarını belirterek, “Bu çalışmalar sadece eğitim amaçlı değil. Onlar için moral de oluyor. Birlikte eğlenceli aktiviteler yapıyorlar.” ifadelerine yer verdiler.

 

“320 bin öğrencimize karne dağıttık”

Karne dağıtım töreninden sonra bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, 2013-2014 yılı eğitim öğretiminin sonuna geldiklerini belirterek, “Bugün 2013-2014 yılı karnelerini vermek için burada bulunuyoruz. Üniversite hastanemizde eğitim gören 9 öğrencimize bugün burada karne verdik. Ayrıca öğrencilerimize refakat eden iki tane velimizin de sertifikalarını kendilerine takdim etmiş bulunmaktayız. Öncelikle burada öğrenim gören hasta öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm hastalarımızın acilen şifaya kavuşmasını, acilen sağlıklarına kavuşmasını diliyorum. Bugün Van genelinde 320 bin öğrencimize karne dağıttık. Öğrencilerimiz yaklaşık 3 ay sürecek bir tatil dönemine girmiş bulunuyorlar.” dedi.

 

“Şiddete meyilli hareketlerde bulunmayın”

Öğrenci velilerine de seslenen Kurtyemez, “Özellikle velilerden istirhamımız karnesinde zayıf olan, kendilerince zayıf başarısız adlettikleri öğrencilere karşı anlayışlı, samimi ve ileriye dönük olarak umut taşıyacak mesajlar vermeleri, kesinlikle şiddete meyilli hareketlerde bulunmamaları gerekiyor. Bugün bir kısım öğrencilerin de karnesinde kendi bekledikleri notlar olmayabilir ama hayat uzun soluklu bir mücadeledir. Bu mücadelenin bir noktasında başarısız olacağımız ilerleyen ve uzun dönemde başarısız olacağımız manasına gelmez. Kendilerini hayat yolunca olumsuz hissetmesinler. Derslerine çalışsınlar. Yaklaşık 3 aylık bir döneme giriyoruz. Bu 3 aylık dönemi verimli bir şekilde kullanıp 2014-2015 eğitim yılında daha başarılı olmayı kendilerine bir prensip olarak belirlesinler. Tatile girecek olan tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Bir eğitim yılının en anlamlı gününü yaşıyoruz”

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, “Burada Van için bir ilk oldu. Hastane yönetimiyle yapmış olduğumuz protokol sonucu sene başından bu yana uygulanarak geldi. Bunun sonucunda bugün karneleri ve bir takım hediyeleri dağıtmak için burada bulunuyoruz. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada tedavi gören bütün hastalara acil şifalar dilemekle birlikte özelde bizde eğitim alan hasta çocuklarında biran önce iyileşmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bugün yaz tatiline girdik. Bugün bir eğitim yılının en anlamlı gününü yaşıyoruz. Bütün öğrencilerimize iyi bir tatil dönemi diliyorum. Tatili de planlayarak geçirmelerini istiyoruz.” dedi.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Hakan Çankaya, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Bardakçı İlköğretim Okulu Müdürü Ferhat Aytürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.