Karma Eğitimin Zararları Projesi

`Van`da TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen yarışmaya, 'Karma Eğitim Sisteminin Öğrenci Psikolojisi Üzerindeki Etkileri' isimli projeyle katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, karma eğitimin öğrencilerin zihnen dağılmasına sebep oldu?

VAN 27.03.2013 15:32:40 0
Karma Eğitimin Zararları Projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 TÜBİTAK tarafından düzenlenen "44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması - Van Bölge Sergisi" açıldı. Sergide öğrencilerin yaptıkları projeler sergilendi.
Sergide en dikkat çeken projelerden biri de, Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan Halime Akdemir ve Afife Sevgili isimli öğrencilerin hazırladığı, "Karma Eğitim Sisteminin Öğrenci Psikolojisi Üzerindeki Etkileri" adlı proje oldu.


Karma eğitim sisteminin öğrenci psikolojisi üzerindeki etkilerini araştırmak istediklerini belirten Akdemir ve Sevgili, "Projeyle ilgili olarak kütüphanede ve internette detaylı bir araştırma yaptık. Sonra bu konuda tecrübeli kişilerden bilgi aldık. Nihayetinde ise, anket tekniği hakkında bilgi topladık ve yaptığımız iki haftalık anket sonuçlarını değerlendirip, raporlaştırdık" dediler.

Yaptıkları araştırmanın sonucunda karma eğitimin öğrencilerde dikkat dağınıklığına sebep olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Akdemir ve Sevgili, "Karma eğitim, özellikle muhafazakâr ailelerin kızlarını okula göndermemesine neden oluyor. Halkımız karma eğitim veren okullarla beraber, kızlara ve erkeklere ayrı eğitim veren okulların da açılmasını istiyor. İmkânlar varsa ayrı okullar açılmalı, eğer yoksa sınıflar düzeyinde açılmalıdır" ifadelerini kullandılar.

Eğitim müfredatının da kız ve erkeklerin ilgi farklılıklarına göre ayrılması gerektiğine dikkat çeken Akdemir ve Sevgili, "Çünkü yapılan araştırmalarda kız ve erkek beyninin farklı çalıştığı ortaya çıktı. Kızlar sözel alanda daha başarılı, erkekler ise, sayısal alanda. Ailelere ve eğiticimlere bu konuda seminerler verilmeli" şeklinde konuştular.

Sergi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonunda 28 Mart Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Serginin ödül töreni ise, 29 Mart Cuma günü saat 10.30`da aynı salonda yapılacak. (Fırat Arslan - İLKHA)