'Karma eğitim, başarısızlığın ve ahlaksızlığın sembolüdür'

Türkiye’de Müslümanları özünden uzaklaştırmak ve dünyevileştirilmiş bir yaşam modelini topluma hakim kılmak maksadıyla getirilen karma eğitimle ilgili konuşan alimler ve STK yöneticileri, Karma eğitimin başarısızlığın ve ahlaksı

VAN 16.09.2015 23:13:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Türkiye’de Müslümanları özünden uzaklaştırmak ve dünyevileştirilmiş bir yaşam modelini topluma hakim kılmak maksadıyla getirilen karma eğitimle ilgili konuşan Molla Salih Yücel ve AGD Van Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyonu Başkanı Yusuf Aydın, Karma eğitimin başarısızlığın ve ahlaksızlığın sembolü olduğuna dikkat çekti.

“Karma eğitim okulları fuhuş yuvasına çevirdi”

Reform gibi lanse edilen Karma eğitim modelinin gençleri ahlaken yozlaştırdığını ifade eden Yusuf Aydın, “Karma eğimin gençlerin zihin yapısı ve başarı düzeylerinde yaptığı olumsuz etkiler üzerinde çok şey söylenebilir ve zaten bununla ilgili yüzlerce bilimsel araştırma da yapılıp, pedagojik zararları ortaya konulmuştur. Ancak bir genç, karşı cinse olan ilgisinin en üst düzeyde olduğu bir dönemde, karma eğitimin yapıldığı bir okulda eğitim görüyor ise, bu gencin kendini ahlaki anlamda muhafaza etmesini ve karşı cinsi ikinci plana itip derslerine odaklanmasını beklemek saflık olur. Kimse kendini kandırmasın. Okullar adeta bir fuhuş yuvasına dönmüştür. Ulusal medyaya yansıyan; okul tuvaletinde çocuk doğurma, kız meselesinden bıçaklama, öldürme gibi haberler, mevcut tablo içinde fotoğrafın çok küçük bir bölümünü yansıtmaktadır.” dedi.

“Diziler bu ahlaksızlığı körüklüyor”

Okullardaki karma eğitimden meydana gelen ahlaksızlığı körükleyen okul dışı etmenlere de dikkat çeken Aydın, “Bunların başında televizyonda bir çok kanalda çeşit çeşit çıkan ve genellikle lise çağındaki öğrencilerin işlendiği okul dizileri gelmektedir. Bu dizilerde eğitim-öğretim konusuyla ilgili hiçbir şey yok. Flört teknikleri ve birbirlerini ayartma oyunları işleniyor. Bu tür dizi yapımcılarının, öğrenci ve okul kavramlarından anladıkları format; birbirleriyle gönül ilişkisine giren, flört etmek için türlü numaralar çeviren, dünyadan bihaber bir gençlik. Ne yazık ki, mevcut okullardan birçoğu tıpkı bu abuk subuk dizilerde resmedildiği gibi bir durum var.” şeklinde konuştu.

Karma eğitim uygulamasının tüm dünyada tartışıldığını hatta teknolojik, bilimsel anlamda gelişmiş ülkelerde bununla ilgili çözümler üretildiğini de dile getiren Aydın, Müslüman bir ülkede bu modelin dayatılmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

“Karma eğitim 28 Şubat ürünüdür”

Karma eğitimin de birçok gayri İslami uygulama gibi 28 Şubat sürecinin bir ürünü olduğunu hatırlatan Yusuf Aydın, “28 Şubat post modern darbesinin ardından başlayan İslami anlayışı etkisizleştirme politikalarıyla birlikte böyle bir karar da alınmıştır. Eğitime büyük zararlar veren bu uygulamayla beraber, son yetişen nesilde   büyük ahlaki tahribatların yaşanmasına neden oldu. Laik seküler zihniyet nasıl ki, hiçbir pedagojik ve bilimsel veriyi göz önünde bulundurmadan tamamen ideolojik dayatmalarla zorunlu karma eğitim kararını pervasızca almışsa; İslami hassasiyetleri olan insanların oylarıyla 13 yıldır iktidarda bulunan mevcut hükümetin de, bu dayatmacı kararı ortadan kaldırması gerekirdi.” İfadelerini kullandı.

8 yıldır karma eğitimle ilgili harekete geçmeyen Ak Parti ve Cumhurbaşkanına da seslenen Aydın, “Yaşanan ahlaki ve manevi tahribatın vebali onların omuzlarındadır.” diye konuştu.

“Temelinde Allah olmayan bir eğitim sistemi toplumu ancak felakete götürür”

İslami bir ülkede eğitimin temelinde ‘Allah’ olması gerektiğini ifade eden Molla Salih Yücel, ise temelinde Allah’ın olmadığı bir eğitim modelinin toplumu ancak felakete götürebileceğini ve bugün bunun açık örneklerinin görüldüğünü söyledi. 

“Okullarımız eğitim yuvaları olmaktan çıkmış”

Okulların eğitim yuvası olmaktan çıktığını aktaran Molla Salih Yücel, “Karma eğitimden vazgeçilirse, daha kaliteli bir eğitim sunulabilir. Okullarımız eğitim yuvaları olmaktan çıkmış. Modernizm adına böyle ucube bir gençlik ortaya çıkarıldı. İslam’dan bi haber, dini değerlerinden uzaklaşmış ve yozlaştırılmış bir gençlik var şu anda maalesef.” şeklinde konuştu.

“İslam eğitimin merkezine Allah’ı yerleştirir”

İslam dininin başlı başına bir eğitim tarzı olduğunu ve Müslümanların eğitim sisteminin İslam’la çelişmemesi gerektiğini dile getiren  Yücel Hoca, “İslam eğitimin merkezine Allah’ı yerleştirir. Allah merkezli bir eğitim sistemi ortaya koyar. Besmele ile başlayan bir eğitim sistemi olmadığı için, insanlar hem okuyup bir yerlere gelemiyor. Hem de ne yazık ki ciddi bir ahlaki yozlaşmayla karşı karşıya kalıyor. Biliyorsunuz yeni eğitim- öğretim yılının başlamasına günler kaldı. Yetkililere çağrımız; karma eğitim modelinden derhal vazgeçmeleri, Allah ve besmele merkezli bir eğitim sistemi geliştirmeleridir.” diye konuştu.(Murat Dalgın-İLKHA)