`Kariyer Yolunda Başarı` konferansı

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde `Kariyer Yolunda Başarı` konferansı gerçekleşti.

VAN 8.04.2014 15:55:53 0
`Kariyer Yolunda Başarı` konferansı
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından organize edilen konferans Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde yapıldı. İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn 1’nci ve 4’ncü sınıf öğrencilerini ‘Kariyer Yolunda Başarı’ konusunda bilgilendirdi.

Etkinliğe YYÜ Kariyer Merkezi Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Fuat Tanhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan YYÜ Kariyer Merkezi Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Fuat Tanhan insanın yaşamı boyunca kendi yolunu çizmesi, mesleğinin ve çalışacağı işin ve bu pozisyona uygun duruma gelmesinin planlanması gerektiğini söyledi.

Tanhan, hiçbir şey için geç olmadığını belirterek, İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn’in vereceği konferansın önemine değindi ve konferansın öğrenciler için yaralı olacağını belirtti.

Daha sonra öğrencilere bilgi vermek için kürsüye çıkan İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn Türkiye’de öğrenilmiş bir acizliğin olduğunu söyledi.

“Kariyer merkezinizi kullanın”

Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn YYÜ’deki yapının tamamen değiştiğini belirterek, “Kariyer, iş sahibi olacaksınız ne yapmanız gerekiyor? Tek üniversitede okuyor olmak artık yeterli değil. Üniversitenizde kariyer merkezi kuruldu. Bu kariyer merkezine sahip çıkmanız gerekiyor. Bu kariyer merkezine öneriler götürürseniz bu kariyer merkezi büyür. Bu anlamda çok şanslısınız. İşsiz kalmamak için bir kere birinci sınıfta gözünüzü açacaksınız. Bir sürü imkân var üniversitenizde, ne kadar farkındasınız bilmiyorum. Sizin Üniversitenizde birçok aslında imkân var. CV’nizde insanlar farklı şeyler görmek istiyor. Not ortalamanız tek başına yeterli bir şey değil. Onu kalifiye bir şekilde doldurmalıyız, içini doldurmalıyız. Adam ne kadar sosyal, ne karda eğitime girmiş, ne kadar kendini yetiştirmiş, staja gitmiş mi bunlara bakıyor” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)