'Kariyer ve İstihdam Fuarı' tamamlandı

Van Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Van İl Müdürlüğü, Tuşba Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı v

VAN 21.03.2017 10:02:52 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İlk gününde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra yapılan protokol konuşmaları ile başlayan VANKİF-2017 Van İnsan Kaynakları Kariyer ve İstihdam Fuarında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Van Valisi İbrahim Taşyapan da birer konuşma yaptılar.

Fuarda, İŞKUR üzerinden yapılan istihdam olanakları da rakamlarla ifade edildi. Protokol konuşmalarının ardından ilimizde en çok istihdam sağlayan yaklaşık on firma yetkilisine plaket verildi. Daha sonra Kültür Merkezinin giriş kısmında bulunan ve firmalara ayrılan stantlar protokol ve davetliler tarafından ziyaret edildi. Van İnsan Kaynakları Kariyer ve İstihdam Fuarının birinci gününün öğleden sonraki kısmında ise “Bölgesel Kalkınmada Yerel Aktörler” adlı panel yapıldı. Panelde, ilimizin istihdamının geliştirilmesi ve artırılması yönünde neler yapılması gerektiği anlatıldı. Fuarın ikinci günü sabah bölümünde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma töreninin ardından, öğleden sonraki programda ise “Kariyer Planlanmasında Yabancı Dilin Yeri ve Önemi” adlı panel ile “Eğitim Süreçlerinde Öğrenci Değişim Programları ve İstihdam Olanakları” adlı iki panel düzenlendi.

Fuara ilişkin açıklama yapan İŞKUR Şube Müdürü Nesim Eren; "Fuarda katılımcılar yapmış oldukları konuşmalarda; insan kaynakları ve istihdam fuarlarının amacından bahisle, işgücünü arz edenleri ile işgücü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmek olduğu, ayrıca işgücünü arz eden ve arz etmeye hazırlanan kişileri, iş piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında başarılı olma konusunda rehberlik yapmak, işgücü talep eden firmaları çalışma hayatı konusunda bilgilendirmek, işgücü temininde yardımcı olmak ve insan kaynakları ve istihdam konusunda yardımcı olunmasının amaçlandığı vurgulanmıştır. Özellikle öğrencilere yönelik yapılan konuşmalarda öğrencilerin sahip oldukları diplomadan çok kariyerlerinin geliştirilmesinin önemine değinilmiştir." dedi.

/ Prestij Haber Merkezi